Connect with us

DIVERSE

Sportul scoate oamenii în stradă

Sălăjenii, cu mic cu mare, sunt aşteptaţi la cea de-a doua ediţie a competiţiei intitulate sugestiv “Marele Cros Rotary Club Zalău”. Crosul se doreşte a reprezenta cel mai mare eveniment sportiv de masă din Sălaj, iar la start şi-au anunţat deja participarea 1760 de persoane, iar numărul poate creşte, având în vedere că organizatorii aşteaptă cu braţele deschise orice iubitor al sportului şi al mişcării. “Noi ne dorim promovarea sportului în aer liber”, a punctat Augustin Ielciu, unul dintre membrii Clubului Rotary – organizatorul evenimentului.

Gheorghe Tadici, cel care a fost şi iniţiatorul acestui proiect, crede că nu este importantă clasarea, ci participarea. “Importantă e mişcarea, iar fiecare participant să termine cursa. Nu contează ritmul în care aleargă, deoarece nu există descalificări. Vrem, însă, să eradicăm starea de latenţă şi de sedentarism, care caracterizează românii, încă de la cele mai fragede vârste. De aceea, vom permanentiza această cursă, care va fi tot mai bine organizată, de la o ediţie la alta. Eu o consider o <Daciadă Democratică>. Nu ştiu cine a desfiinţat această mare competiţie a sportului de masă, mai ales că avea şi un nume cu iz istoric, deoarece pe aceste plaiuri au trăit cândva dacii”, a menţionat profesorul Tadici.

Dacă, la ediţia inaugurală s-au adunat la start aproape 1.100 de participanţi, pentru ediţia a doua se mizează pe prezenţa unui număr mult mai mare, care vor evolua la mai multe categorii de vârstă, respectiv:

clasele V – VI: 300 băieţi şi 300 fete;

clasele VII – VIII: 300 băieţi şi 300 fete;

clasele IX – X: 150 băieţi şi 150 fete;

clasele XI – XII: 100 băieţi şi 100 fete;

Open (20 – 40 de ani şi peste 40 de ani): 60 participanţi

Traseul este acelaşi ca anul trecut, astfel că startul se va da joi, la ora 16.30, din dreptul Colegiului Tehnic “API”, iar sosirea va fi platoul de la Casa de Cultură a Sindicatelor (la ceas). Faţă de ediţia inaugurală, numărul premiilor este mai mare, astfel că vor fi împărţite peste 700 de tricouri imprimate şi confecţionate de SC Uniconf. “Am vrut să acordăm câte un trening ADIDAS primilor trei clasaţi, la fiecare categorie, însă am hotărât să facem premierile gradat”, a anunţat Florin Cighi, cel care anul acesta ocupă funcţia de preşedinte al Clubului Rotary.

În încheiere, trebuie să trecem în revistă şi partenerii acestui eveniment, este vorba despre Primăria municipiului Zalău, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj, Poliţia Municipiului Zalău, Inspectoratul de Jandarmi, Staţia de Salvare, Asociaţia Judeţeană de Atletism şi Total AS, care sponsorizează cu 1.400 de sticle de apă!                    Călin ONICAŞ

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE