Connect with us

Ştiri din Sălaj

O “faimoasă” cu origini în Sălaj vrea să câştige Exatlon


AMI –  solista cunoscută pentru piese precum „Trumpet Lights” sau „Deja Vu” feat. Grasu XXL, s-a născut în Baia Mare, dar are rădăcini în judeţul Sălaj, deoarece tatăl ei este din satul Jac (comuna Creaca), acolo unde interpreta de muzică dance are bunici şi rude pe care le vizitează de câte ori poate. De precizat că şi Doru Meseşan, jibouanul care a făcut minuni la cunoscutul reality-show de la Kanal D, îşi are originile tot în satul Jac


După cum v-am informat deja, în al treilea sezon al cunoscutului reality-show de la Kanal D, unul dintre participanţii de la Exatlon este Ana Popescu, karateka de la CS Terra Kid Zalău, care în anul 2018 a fost desemnată pe locul 2 în clasamentul celor mai buni sportivi ai judeţului în probele neolimpice.

Interesant de spus faptul că Ana Popescu nu este singurul participant de la EXATLON România, care are legături cu judeţul nostru.

Astfel, Andreea Ioana Moldovan (n. 28 septembrie 1989) – mult mai cunoscută după numele de scenă AMI, care face parte din echipa “Faimoşilor”, îşi are rădăcinile în Sălaj.

AMI s-a născut în Baia Mare, însă tatăl ei este din satul Jac (comuna Creaca), acolo unde interpreta de muzică dance are bunici şi rude pe care le vizitează de câte ori poate.

Chiar şi de Sărbătorile de Iarnă, AMI a fost la Jac pentru a petrece Crăciunul alături de cunoscuţii şi rudele de acolo, dar şi de bunica ei, care are peste 85 de ani…

Cine e AMI?

Să spunem că “faimoasa” de la Exatlon a început să fredoneze prin casă piesele pe care le auzea la radio încă de când avea trei anişori.

Mama şi bunica ei au învăţat-o să le interpreteze şi au încurajat-o să participe la diverse concursuri pentru copii.

La doar patru anişori, câştiga şi primul trofeu, după ce a lăsat audienţa fără cuvinte când a interpretat piesa Laurei Stoica, “Un actor grăbit”.

Au urmat cursurile la Palatul Copiilor din Baia Mare și participarea la numeroase festivaluri naționale și internaționale. Totodată, a studiat și vioara, timp de 12 ani.

După absolvirea liceului, AMI a plecat la București unde a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică, secția Compoziție Jazz–Muzică Ușoară.

În capitală l-a cunoscut pe Adi Colceru (David Deejay) şi astfel a intrat în gașca Dav7 Music.

A activat în trupa de backing vocals a Paulei Seling și a participat la prima ediție a concursului X Factor.

În 2012, AMI și-a lansat primul single cu sprijinul celor de la Media Pro Music, “Trumpet Lights”, piesă compusă de David Deejay.

Este cunoscută mai ales pentru piese ca „Trumpet Lights” sau „Deja Vu” feat. Grasu XXL, cu care este prezentă în clasamentele muzicale din România.

Ambiţioasă, puternică şi hotărâtă, AMI a promis că va ajunge departe în competiţia din Republica Dominicană.

„În adolescenţă am trecut printr-o perioadă în care eram mereu subestimată din cauza înălţimii (n. r.: are 156 cm), chiar si în cariera mea de artist mi s-a spus ca sunt prea mică şi că nu voi reuşi niciodată să răzbat. Iniţial, am fost demoralizată şi au început frustrările. Dar, cu timpul, am privit latura pozitivă a acestor provocări şi mi-am dat seama că sunt un atuu spre a mă ambiţiona să lupt şi să îmi demonstrez, mie în primul rând, că aceasta imperfecţiune este ceea ce mă face specială. E vorba despre acceptare, iubire de sine şi curajul de a fi mereu autentic”, a spus “faimoasa” de la EXATLON.

4426 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj