Connect with us

HANDBAL

HC Zalău, “răpusă” la Baia Mare


Gruparea pregătită de Gheorghe Tadici a fost învinsă de Minaur, după ce mai bine de jumătate de oră s-a aflat la conducere. Astfel, seria de victorii a Zalăului din meciurile amicale şi oficiale se încheie în Maramureş. Din nou, pentru HC Zalău s-a remarcat Claudia Constantinescu care a fost cea mai bună marcatoare a sălăjencelor


După o victorie mare în primul meci al anului cu SCM Craiova, HC Zalău s-a deplasat cu moralul ridicat la Baia Mare pentru duelul cu Minaur, de sâmbătă. Elevele lui Gheorghe Tadici vin după 12 victorii consecutive, ce-i drept, primele 11 fiind reuşite în meciuri amicale.

Cu Claudia Constantinescu în mare formă, HC Zalău a început mai bine jocul şi a preluat conducerea încă din start, Constantinescu marcând trei din primele patru goluri reuşite de zălăuance.

La rampă a ieşit şi Dana Abed-Kader, iar după 15 minute de joc, HC Zalău avea avantaj minim la Baia Mare, scor 7 – 6.

Kader şi Constantinescu au continuat să “incendieze” plasa porţii celor de la Minaur, iar prima repriză s-a încheiat cu avantajul celor de la HC Zalău, scor 12 – 11. Imediat după pauză, Constantinescu a mai marcat de două ori şi sălăjencele s-au distanţat la trei lungimi pe tabelă, 14 – 11.

Însă, în următoarele 8 minute, HC Zalău nu a mai înscris, iar băimărencele au marcat de cinci ori, preluând conducerea pentru prima dată în acest joc, în minutul 40.

Odată cedată conducere, HC Zalău nu a mai reuşit să revină pe tabelă şi în final a cedat jocul la două lungimi. Finalul a fost unul tensionat, Gheorghe Tadici fiind extrem de nemulţumit de arbitraj. Mai mult, tehnicianul Zalăului a cerut un time-out doar pentru a remarca acest aspect.

Pentru HC Zalău, cea mai bună marcatoare a fost, din nou, Claudia Constantinescu. După cele 10 goluri reuşite cu SCM Craiova, valoroasa handbalistă a izbutit 11 goluri la Baia Mare. Constantinescu a fost urmată pe această listă de Dana Abed-Kader cu 5 goluri.


Minaur Baia Mare – HC Zalău 23 – 21 (11 – 12)

HC Zalău: Raluca Kelemen, Paula Teodorescu – Claudia Constantinescu (11 goluri), Dana Abed-Kader (5), Bianca Berbece (2), Diana Nichitean (1), Valentina Panici (1), Roxana Szolosi (1), Alexandra Severin, Daniela Corban, Andrada Mihalcea, Raluca Irimia, Teodora Popescu, Tatiana Prycop, Andreea Mihart şi Cristiana Nica. Antrenor: Gheorghe Tadici


 

1267 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL