Connect with us

FOTBAL

Ioan Onicaş: “Indiferent care va fi viitorul preşedinte al AJF, sectorul arbitri trebuie pus la punct şi reconstruit din temelii”!


Fostul purtător al ecusonului FIFA a vorbit despre situaţia arbitrajului sălăjean, dar este şi un posibil candidat pentru funcţia de preşedinte AJF Sălaj, însă totul se va lămuri peste câteva ore când expiră termenul de depunere al dosarelor


La alegerile din 2015, Ioan Onicaş a candidat pentru funcţia de preşedinte al AJF Sălaj şi a venit în faţa membrilor afiliaţi cu un proiect bine pus la punct, dar şi cu o echipă serioasă, însă alegătorii i-au acordat mai multe voturi lui Daniel Sabou.

Astfel, fostul purtător al ecusonului FIFA a fost votat de 19 membri afiliaţi, în timp ce managerul clubului CS Viitorul Zalău a primit 26 de voturi şi a devenit preşedinte pentru mandatul 2015 – 2019.

Deja au trecut aproape 4 ani cu Daniel Sabou la conducerea fotbaului sălăjean, iar în mai puţin de trei săptămâni, membri afiliaţi vor fi chemaţi din nou la vot pentru a-şi alege preşedintele. Deocamdată doar Daniel Sabou şi-a anunţat candidatura, dar un posibil candidat ar putea fi şi Ioan Onicaş, însă deocamdată nimic oficial.

Cu câteva ore înainte de termenul final de depunere a dosarelor, fostul arbitru a făcut o radiografie a fotbalului sălăjean şi a constatat un mare minus la sectorul arbitraj.

“Personal am constatat, şi am mari nemulţumiri legat organizarea şi desfăşurarea activitaţii de arbitraj. Chiar daca în ultimii ani am mai încercat să atrag atenţia asupra acestui fapt, cei în măsura nu au dat importanţa cuvenită acestui aspect. În ceasul al 12-lea (în această saptamână !) AJF şi CJA au acceptat o discuţie deschisă, de analiză, între preşedinţii celor doua foruri, arbitri şi observatorii divizonari. S-a scos la iveală adevarata stare a arbitrajului, şi cel mai important, s-au depistat cauzele care au condus la această decadere a arbitrajului (simţită în acest momet, doar la nivelul competiţiilor judeţene). Indiferent care va fi viitorul preşedinte al AJF, sectorul arbitri trebuie pus la punct, trebuie reconstruit din temelii iar aceasta se poate face doar cu o nouă strategie şi noi oameni. Cei care s-au ocupat în ultimii 4 ani şi-au dovedit limitele. La această Comisie va putea reuşi doar dacă se va accepta munca în echipa.Indiferent care va fi viitorul preşedinte al AJF, sectorul arbitri trebuie pus la punct, trebuie reconstruit din temelii”, ne-a declarat Ioan Onicaş.

Ioan Onicaş a vorbit şi despre alegerile  care urmează şi a precizat că cei care vor să obţină funcţia de preşedinte trebuie să aibă o strategie clară  şi să îşi dorească să pună umărul la dezvoltarea fotbalului sălăjean. Nu în ultimul rând, Ioan Onicaş a relatat câteva fraze şi despre alegerile de acum 4 ani.

“La alegerile din 2015 s-a introdus pe tărâmul sportului, în premieră, o noua metodă de a câştiga. Chiar dacă pe termen scurt s-a dovedit a fi una ,,câştigatoare”, consider că în timp s-a demonstrat a fi una păguboasă din mai multe puncte de vedere. S-a mers pe principiul ,,cine nu-mi este prieten este un …..adversar (!?). Şi de aici, tot felul de interpretari. Unele decizii, luate la un moment dat, nu mai aveau acurateţea asteptată de cei implicaţi (aşa a apărut şi celebrul ,,ultim avertisment”) şi în consecinţa au aparut şi nemultumirile. Dacă acestea sunt sau nu intemeiate, se va discuta şi se vor analiza în cadrul AG de către cei direct interesaţi (membri afiliaţi). Au fost şi unele lucruri noi care s-au facut bine şi trebuie recunoscute (competiţii noi în fotbalul juvenil, creşterea numărului de echipe în acest sector, Gala Fotbalului) dar sunt lucruri normale, pe care ar trebuie să le facă oricine în perspectiva dezvoltării.   Legat de participarea la alegerile care urmează, cred că fiecare persoană care îşi doreşte şi crede că se poate implica în dezvoltarea fotbalului, care are un plan bine pus la punct, o strategie clara şi o echipă pe masură trebuie să-şi doresacă să pună umărul la dezvoltarea fotbalului sălăjean. Şansa de a câştiga o are fiecare”, a mai spus Ioan Onicaş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL