Connect with us

HANDBAL

Derby zonal la Baia Mare pentru HC Zalău


La trei zile după partida cu SCM Craiova, HC Zalău are parte de un nou meci difici, de data aceasta în deplasare, la Minaur


Liga Naţională s-a reluat cu un program încărcat pentru HC Zalău, care în mai puţin de două săptămâni este nevoită să susţină patru meciuri dificile.

Primul a fost cel de miercuri, de pe teren propriu cu SCM Craiova, după care la trei zile, gruparea de sub Meseş se va deplasa la Baia Mare, pentru jocul cu Minaur, ce contează pentru penultima etapă a turului.

Acest meci este şi un derby zonal, în care HC Zalău întâlneşte o nou-promovată, care s-a întărit puternic după ce a promovat în Liga Naţională.

Astfel, la Minaur sunt multe jucătoare străine –  Medvedova, Marija Shteriova, Helena Rysankova, Sylwia Lisewska sau Yaroslava Burlachenko, iar tot în vară, pe banca tehnică a fost readus un antrenor cu experienţă – Costică Buceschi – cel care a luat titlul cu HCM Baia Mare în urmă cu câţiva ani.

Minaur s-a mişcat bine în acest tur de campionat şi după nouă meciuri se află pe o poziţia a şasea cu 13 puncte, având cu două puncte mai mult decât HC Zalău. Cele două echipe s-au întâlnit şi în perioada de pregătire, la turneul de la Cluj-Napoca, unde echipa lui Tadici a avut câştig de cauză şi s-a impus cu 32 – 30.

Partida dintre Minaur Baia Mare şi HC Zalău se dispută sâmbătă, de la ora 17.30 în Sala Sporturilor “Lascăr Pană” din Baia Mare şi va fi transmisă de TVR 1. După meciul de sâmbătă de la Baia Mare, programul încărcat al Zalăului va continua care pe 18 ianuarie va juca acasă cu Corona Braşov, iar în 21 ianuarie, în deplasare cu CSM Bucureşti.

“În 12 zile jucăm meciuri foarte dificile. Echipele care sunt în cupele europene dictează datele de disputare a jocurilor. Normal trebuia să jucăm cu CSM Bucureşti în 27 ianuarie, dar jocul a fost pus în 21. În aceste condiţii şi meciul cu Corona Braşov a fost pus în 18 ianuarie. Este dificil, iar jucătoarele noastre tinere nu au o astfel de frecvenţă”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

654 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL