Connect with us

ARTE MARTIALE

Iulia Cliţan se va lupta în India cu cei mai buni karateka din lume


Cea mai bună sportivă a judeţului Sălaj în ultimii doi ani va participa pe continentul asiatic la Ultimate Karate League timp de două săptămâni. În cadrul Ligii din India participă cei mai buni karateka din lume, iar show-ul se anunţă a fi unul incendiar, fiind chiar televizat de către Discovery Channel


Sportul este cel mai bun ambasador al Sălajului, fără doar şi poate. Într-un judeţ sărac, în care nu se întâmplă aproape nimic şi din care toată lumea tinde să plece spre mai bine, sportivii ne fac cinste şi ne reprezintă cu mândrie peste mări şi ţări.

Fără să ne lungim prea mult, putem spune că Iulia Cliţan este un astfel de sportiv. În vârstă de 24 de ani, tânăra a cucerit pentru al doilea an la rând titlul de cea mai bună sportivă a judeţului Sălaj, în clasamentul probelor neolimpice întocmit de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj.

Însă, karateka de la CS Terra Kid Zalău se poate lăuda şi cu multiple titluri cucerite la Campionatele Mondiale şi Campionatele Europene la care se adaugă multe titluri naţionale.

Un CV impresionant de care sportiva sălăjeancă este cu siguranţă mândră, iar noi ne bucurăm că astfel de sportivi fac cinste judeţului nostru.

Iulia Cliţan participă în cea mai puternică Ligă de Karate din lume

De-a lungul anilor, sportiva a adunat zeci de titluri şi medalii care au atras priviri pe tot mapamondul. Astfel, Iulia Cliţan a fost invitată să participe la primul sezon al Ultimate Karate Fighting, o ligă de karate la care participă cei mai buni karate din lume.

Competiţia se va desfăşura pe parcursul a două săptămâni, în India. Turneul este unul pe echipe, iar meciurile se vor desfăşura în două oraşe, în New Delhi şi Bengaluru.

Sunt şase echipe în total, formate din câte cinci sportivi fiecare. Este vorba despre Ranchi Rebels, Kolkata Radicals, Bengaluru Kings, Chandigarh Fighters, Delhi Bravehearts şi Mumbai Ninjas.

Iulia Cliţan face parte din echipa Chandigarh Fighters alături de Dawid Rojowski, Satya Pal, L.Rohiteshwar şi Balram Gupta.

Competiţia este organizată la iniţiativa lui Rajeev Sinha – preşedintele Federaţiei Indiene de Karate, iar sportivi consacraţi invitaţi să participe vor face echipe alături de karateka indieni.

Să spunem că meciurile vor avea loc la patru subcategorii, astfel: va fi un meci al fetelor, un meci al băieţilor, un meci de măsurare a forţei şi un meci denumit “Lordul Ringului”, care implică un inel de cauciuc, pe care nu ai voie să-l pierzi în timpul luptei.

Show-ul va fi televizat

Timp de aproape două săptămâni, echipele formate din cei mai buni karateka din lume se vor înfrunta pentru supremaţie, iar având în vedere că vorbim despre cei mai buni din domeniu, putem spune că va fi un show total.

De altfel, interesul este unul mare pentru această competiţie care va fi şi televizată, începând cu data de 3 februarie pe postul DSport, post ce aparţine de trustul Discovery Channel.

Iulia Cliţan: “Trebuie să arăt de ce sunt în stare”

Cea mai bună sportivă a judeţului Sălaj în acest an la probele neolimpice a remarcat de asemenea nivelul ridicat al competiţiei din India, dar consideră că prezenţa ei acolo poate fi şi un plus pentru cariera ei şi o experienţă din care poate învăţa foarte multe.

Iulia Cliţan s-a dus încrezătoare în India şi deja se află în oraşul Bengaluru, acolo unde echipa sa îşi va disputa primele meciuri la sfârşitul acestei săptămâni.

“Cred că este o oportunitate de a fi într-un mediu unde sportivul este foarte valoros şi de aceea trebuie să arat de ce sunt în stare. În plus, am rămas singura imagine feminină din România la acest eveniment. Aici trebuie să câştigăm şi să atragem atenţia publicului. Sunt pregătită şi sunt conştientă că am o echipă cu experienţă, dar de asemenea ştiu că de aici pot să învăţ foarte multe şi abia aştept”, ne-a spus Iulia Cliţan, înaintea competiţiei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in ARTE MARTIALE