Connect with us

Ştiri din Sălaj

Aproape de judeţul Sălaj se află oraşul unde se trăieşte mai bine decât în Paris, New York sau Los Angeles


Conform unui top întocmit de cei de la numbeo.com, într-un la câţiva kilometri de judeţul nostru se poate trăi mai bine de cât în oraşe renumite la nivel mondial. Oraşul este unul universitar, un important centru IT, parcarea se poate plăti prin SMS, iar locuitorii călătoresc cu autobuze electrice


Mulţi români, dar nu numai speră la “visul american”, la o viaţă mai bună în Statele Unite ale Americii, în ţara tuturor posibilităţilor, însă, conform celor de la numbeo.com, în România există oraşe în care calitatea vieţii este mai ridicată decât anumite oraşe din SUA.

Astfel, conform sursei menţionate mai sus, într-un oraş din apropierea judeţului Sălaj, Cluj-Napoca, se trăieşte mai bine decât în oraşe renumite la nivel mondial precum Madrid, Barcelona, Paris, Miami, Los Angeles sau New York.

Oraşul Cluj-Napoca s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, iar oraşul a devenit un important centru IT, fiind precum un magnet pentru toţi românii, dar nu numai, care vor să se dezvolte în domeniu. Mai mult, municipiul de reşedinţă al judeţului Cluj este şi un oraş universitar, iar an de an în oraş vin mii de studenţi pentru a urma cursurile facultăţilor din municipiu.

Mai mult, cum Cluj-Napoca este un important centru IT, în oraş, parcarea se poate plăti prin SMS, şoferii au unde să-şi încarce maşinile electrice, iar pietonii circulă cu autobuze electrice. Salariile sunt mari, în comparaţie cu cheltuielile, iar toate aceste aspecte au propulsat Cluj-Napoca pe locul 107 din 226 de oraşe din lume în care se trăieşte cel bine.

Pentru întocmirea clasamentului, pe lângă salarii şi cheltuieli, s-au luat în considerare şi nivelul de poluare, timpul petrecut în trafic şi siguranţa oamenilor, iar Cluj-Napoca este pe locul 1 în România, fiind desemnat oraşul în care se trăieşte cel mai bine.

Să spunem că pe primul loc în topul întocmit de numbeo.com se află oraşul Canberra din Australia, urmat de oraşul Eindhoven din Olanda, podiumul fiind completat de oraşul Raleigh, din statul Carolina de Nord din Statele Unite ale Americii.

Conform clasamentului, următoarele oraşe din România în care se trăieşte bine sunt Timişoara, Iaşi şi Bucureşti.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj