Connect with us

HANDBAL

FOTO. HC Zalău a trecut la scor de redutabila SCM Craiova


Gruparea de la poalele Meseşului a controlat jocul cu formaţia din Bănie de la un capăt la celălalt şi după două reprize identince, elevele lui Gheorghe Tadici s-au impus în final la şase goluri diferenţă în faţa deţinătoarei Cupei EHF


HC Zalău a avut o perioadă de pregătire aproape perfectă. A participat la trei turnee, Slatina, Zalău, ambele câştigate cu victorii pe linie şi la Cluj-Napoca, unde a obţinut două victorii şi un egal. Mai mult, elevele lui Gheorghe Tadici au trecut şi de Dunărea Brăila, în două jocuri amicale.

Astfel, după aceste rezultate pozitive, era interesant să vedem cum se va descurca HC Zalău în prima etapă din 2019, în jocul de pe teren propriu cu SCM Craiova. Ei bine, s-a descurcat foarte bine şi a reuşit să învingă deţinătoarea Cupei EHF la o diferenţă de şase goluri,

HC Zalău a început ca din puşcă acest joc şi după cinci minute de joc, sălăjeancele conduceau cu 3 – 0. Dar, uşor-uşor, jocul s-a mai echilibrat şi craiovencele au venit la o singură lungime în minutul 15, scor 6 – 5 pentru zălăuance. Inevitabilul s-a produs în minutul 20, când Jelena Trifunovic a egalat la 9.

De fapt, au fost singurele cinci minute în care Zalău s-a “scuturat” serios, deoarece a urmat un forcieng ofensiv şi până la pauză HC Zalău s-a desprins la trei lungimi, după golurile reuşite de Alexandra Severin, Andreea Mihart şi Claudia Constantinescu.

După revenirea de la cabine, HC Zalău a punctat de trei ori consecutiv, de două ori prin Roxana Szolosi şi o dată prin Claudia Constantinescu şi s-a distanţat şi mai mult de SCM Craiova.

În zadar au încercat oltencele să revină pe tabelă, deoarece suporteri care au umplut Sala Sporturilor “Gheroghe Tadici” pentru acest meci le-au “împins” pe fete de la spate, iar Valentina Panici, Roxana Szolosi, Andrada Mihalcea sau Claudia Constantinescu şi-au continuat recitalul ofensiv, în timp ce în poartă, Paula Teodorescu şi Raluca Kelemen şi-au făcut cu brio treaba.

În final, la capătul unor reprize identice, scor 14 – 11, HC Zalău s-a impus cu 28 – 22 şi a obţinut o victorie categorică în faţa deţinătoarei Cupei EHF.

Cu ocazia acestui joc, pentru HC Zalău a debutat oficial şi Daniela Corban. Jucătoarea adusă sub Meseş după retragerea celor de la CSM Roman a fost folosită de Gheorghe Tadici câteva minute pe faza ofensivă.


HC Zalău – SCM Craiova 28 – 22 (14 – 11)

HC Zalău: Paula Teodorescu, Raluca Kelemen – Claudia Constantinescu (10 goluri), Roxana Szolosi (5), Valentina Panici (4), Andrada Mihalcea (4), Andreea Mihart (2), Alexandra Severin (1), Diana Nichitean (1), Raluca Irimia (1), Daniela Corban, Bianca Berbece, Cristiana Nica, Dana Abed-Kader, Tatyana Prycop şi Teodora Popescu. Antrenor: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL