Connect with us

DIVIZIA A1

Liberoul Philipp Kroiss: “Vreau să câştig tot ce se poate cu Zalăul!”


După ce în anul 2018 a reuşit eventul cu LMV Tricolorul Ploieşti, internaţionalul austriac vrea să realizeze aceeaşi performanţă şi cu CS Volei Municipal Zalău, cu care a terminat anul în fotoliul de lider al Diviziei A1. Până atunci, voleibalistul în vârstă de 30 de ani joacă pentru un loc la Europene cu Naţionala Austriei


Încă de la începutul anului, după o mică vacanţă, jucătorii de la CS Volei Municipal Zalău au revenit la antrenamente. La fel ca şi la reunirea de la startul actualului sezon, bulgarul Nikolay Jeliajkov nu poate beneficia de toţi jucătorii.

Aceasta, deoarece Răzvan Mihalcea, Rareş Bălean şi Ciprian Matei participă cu Naţionala la ultimul joc din preliminariile Campionatului European, în care “tricolorii” se duelează cu Danemarca. Pe lângă cei trei internaţionali români, un alt voleibalist de la Zalău este  implicat în ultimele jocuri de calificare pentru Europenele programate în anul 2019.

Este vorba despre libero-ul Philipp Kroiss (n. 2 martie 1988), cel care în aceste zile evoluează cu Naţionala Austriei pentru un bilet ce duce la Euro. Cu jucătorul de la CS Volei Municipal în teren, Austria a câştigat sâmbătă împotriva Albaniei, pentru ca miercuri să aibă meciul decisiv, în faţa redutabilei reprezentative a Croaţiei.

“Am câştigat împotriva Albaniei, iar acum  avem finala noastră cu Croaţia. Dacă vom câştiga, suntem la Campionatul European. Însă, şi dacă vom pierde, există o şansă de calificare”, a menţionat Philipp Kroiss pentru ziarul Sportul Sălăjean.

Joi seara, internaţionalul austriac va ajunge la poalele Meseşului. De vineri, voleibalistul cu peste 100 de prezenţe la Naţională se va putea pregăti alături de colegii de la echipa de club, care miercurea viitoare vor disputa partida retur din optimile Challenge Cup în faţa lusitanilor de la Benfica Lisabona. Cum – în partida tur, din Portugalia – CS Volei Municipal a pierdut clar, şansele de calificare sunt destul de mici.

Altfel se pune problema în competiţiile interne, acolo unde sălăjenii au drum liber spre cele mai strălucitoare medalii în Cupa României, cât şi în campionat, acolo unde Leo Del Bosco şi compania au încheiat anul în fotoliul de lider.

Acum, la început de an, experimentatul voleibalist şi-a exprimat şi dorinţele pentru anul 2019. După ce a cucerit medalii în Austria, Elveţia, Belgia şi în România cu LMV Tricolorul Ploieşti, “Pipo” speră la un an fructuos şi cu CS Volei Municipal.

“Pentru anul 2019, sper să creştem ca echipă şi să cresc ca şi jucător. Totodată, doresc să ne impunem în cât mai multe partide şi să câştigăm tot ce e posibil”, a subliniat valorosul libero.

În carieră, Philipp Kroiss a fost campion în Austria cu SK Posojilnica Aich/Dob, în Elveţia cu Volley Amriswil, dar şi în România cu LMV Tricolorul Ploieşţti. Tododată, “Pipo” a cucerit CUpa Austriei cu VCA Hypo Niederosterreich şi Hotvolleys Viena, dar şi Cupa României cu Tricolorul. În fine, austriacul a fost medaliat şi în Belgia, acolo unde a “cucerit” “bronzul” cu  Lindemans Aalst.

406 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1