Connect with us

HANDBAL

Daniela Corban poate debuta şi oficial la HC Zalău


Transferată de la CSM Roman în urmă cu două luni, handbalista a devenit jucătoarea Zalăului şi în acte după ce s-au rezolvat problemele cu legitimarea. Ea a jucat până acum doar în partidele amicale, dar Gheorghe Tadici îşi pune mari speranţe în handbalista de 22 de ani


După doar şase etape din acest sezon al Ligii Naţionale de handbal feminin, campionatul a devenit mai sărac, după ce CSM Roman s-a retras din cauza unor probleme financiare. Toate jucătoarele au devenit libere, astfel că o parte dintre ele au fost “vânate” de alte formaţii din Liga Naţională.

O jucătoare de la CSM Roman a ajuns şi la HC Zalău, este vorba Daniela Corban care a venit sub Meseş în luna noiembrie. La ultimele meciuri oficiale din 2018, handbalista de 22 de ani nu a jucat în nicio partidă din campionat, din cauza unor probleme la legitimare, astfel că Daniela Corban a fost folosită doar în partidele de verificare din această iarnă.

Toate problemele legate de legitimarea handbalistei s-au rezolvat în această săptămână, iar Corban a devenit şi în acte jucătoarea lui HC Zalău, astfel că va putea fi folosită şi în partidele oficiale.

Chiar dacă în momentul în care a venit la echipa zălăuană era în urmă cu pregătirea, jucătoare  a recuperat, iar acum Tadici se poate baza pe serviciile sale.

“Am reuşit să o legitimăm şi pe Daniela Corban. Am avut probleme cu tot felul de grile, cu toate că ea şi-a plătit singură operaţia şi recuperările. A fost accidentată şi pe la lotul de tineret, dar toată lumea are pretenţii la grile.Până acum ea a jucat doar în partidele amicale la HC Zalău, dar acum ne vom putea baza pe ea. S-a pregătit bine în ultima perioadă şi a ajuns cam la 75% din capacitate, dar mai are posibilităţi. Nu o ajută foarte mult talia, dar are nişte calităţi şi poate ajuta echipa”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Daniela Corban (n. 5 februarie 1996) a început handbalul la CSS Galaţi, iar nivel de seniorat, talentatul centru a evoluat deja pentru echipe precum  HCM Slobozia, Corona Braşov, HC Dunărea Brăila  şi CSM Roman.

Şi la nivel de loturi naţionale, Daniela Corban are experienţă, ea fiind nelipsită de la Naţionalele de junioare şi tineret, cu care a cucerit şi două medalii la Campionatele Mondiale.

În anul 2014, handbalista a devenit campioană mondială de junioare, pentru ca în anul 2016 să cucerească medalia de bronz cu Naţionala de tineret!

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL