Connect with us

FOTBAL

Vlad Opriş şi Alex Băican, jucători de bază la Luceafărul Oradea


Cei doi fundaşi sălăjeni au fost titulari de drept în tur la singura grupare din judeţul Bihor ce activează în Liga a II-a. Mai mult, chiar dacă este fundaş, şimleuanul Opriş a reuşit să şi marcheze un gol pentru orădeni


Chiar dacă la nivelul Ligii 1, judeţul Sălaj nu se poate mândri cu prea mulţi fotbalişti, ei bine, sunt câteva nume interesante care fac cinste Sălajului la nivelul Ligii a II-a. Printre aceştia se numără şi Vlad Opriş, alături de Alexandru Băican.

Primul vine din Şimleu Silvaniei şi deşi are doar 22 de ani, are deja experienţă la nivelul ligii secunde, acolo unde evoluează de doi ani, timp în care a evoluat pentru Juventus Bucureşti, CS Baloteşti, Foresta Suceava şi din vara anului trecut, la Luceafărul Oradea.

La gruparea din judeţul Bihor a ajuns în vara anului trecut şi zălăuanul Alexandru Băican, cel care a învăţat tainele fotbalului la Viitorul Zalău, a trecut pe la juniorii celor de la “U” Cluj, dar a fost şi în curtea campioanei României, CFR Cluj, înainte să facă pasul spre cel de-al doilea eşalon fotbalistic din ţara noastră.

Ambii sunt fundaşi şi în scurt timp au devenit oameni de bază în apărarea Luceafărului din Oradea. Astfel, Vlad Opriş a devenit stâlpul din centrul apărării, în timp ce Alex Băican i-a impresionat pe antrenori şi pe suporteri prin cursele purtate în bandă, deşi are doar 20 de ani.

Totuşi, în acest an, nivelul Ligii a II-a este unul extrem de ridicat, având în vedere că în acest sezon, în acest eşalon evoluează multe echipe de tradiţie şi care au un potenţial financiar destul de ridicat, precum Petrolul Ploieşti, “U” Cluj, FC Argeş, Chindia Târgovişte sau echipe surprinzătoare precum Academica Clinceni sau Sportul Snagov.

Astfel, în aceste condiţii, în această primă parte a campionatului, Luceafărul Oradea a strâns 6 victorii şi 5 rezultate de egalitate, înregistrând şi 10 eşecuri.

Marea problemă a grupării din judeţul Bihor a fost faptul că nu a reuşit să strângă decât două puncte din deplasare, obţinute pe terenul celor de la ACS Poli Timişoara şi Dunărea Brăila.

Vlad Opriş: “Îmi doresc să joc cât mai bine şi de ce nu să prind un transfer mai bun în vară”

În ceea ce îi priveşte pe jucătorii noştri, să spunem că Vlad Opriş a evoluat în 14 meciuri în turul campionatului, dintre care 11 ca şi titular, având în vedere că şimleuanul s-a confruntat şi cu o acccidentare la genunchi.

Mai mult, chiar dacă evoluează pe postul de fundaş central, şimleuanul Opriş a reuşit să marcheze şi un gol, împotriva celor de la Metaloglobus Bucureşti.

“M-am acomodat destul de bine la Luceafărul. A fost o primă parte de campionat destul de grea pentru noi. Am avut parte de meciuri dificile şi din păcate nu am reuşit să aducem foarte multe puncte din deplasare. Cât pentru partea a doua a campionatului, îmi doresc în primul rând să fiu sănătos. Apoi, în plan profesional, îmi doresc să joc cât mai bine şi de ce nu să prind un transfer mai bun în vară”, ne-a spus Vlad Opriş.

Alex Băican: “Sper să fac un retur foarte bun şi să fac pasul spre Liga I”

De cealaltă parte, Alexandru Băican a evoluat şi el în 13 meciuri, dintre care în 12 ca şi titular, adunând nu mai puţin de 1.068 de minute în Liga a II-a, în turul campionatului.

“Este un nivel destul de bun în Liga a II-a, având în vedere că este cel mai tare campionat din ultimii ani. A fost un tur de campionat bun pentru noi, pentru că suntem o echipă tânără, cu câţiva jucători cu experienţă. Sper să fac un retur foarte bun şi să fac pasul spre Liga I”, ne-a spus şi Alex Băican.

Să spunem că cei doi sălăjeni se înţeleg foarte bine nu doar pe terenul de joc, ci şi în afara acestuia, fiind foarte buni prieteni. “Ne înţelegem bine şi suntem prieteni buni. Suntem optimişti că putem să terminăm campionatul în primele 10”, ne-a mai spus Vlad Opriş.

Cei doi sălăjeni vor fi prezenţi la reunirea lotului la Luceafărul Oradea din 10 ianuarie, iar din 21 ianuarie orădenii se vor pregăti într-un stagiu centralizat la Băile Felix.

1074 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL