Connect with us

HANDBAL

Mutări interesante în Liga Florilor


Finalul anului 2018 şi începutul anului 2019 au adus câteva mutări surprinzătoare pe piaţa transferurilor în elita handbalului feminin românesc. Cea mai interesantă mutare a avut loc chiar ieri, când Oana Chirilă a ales să plece de la Gloria Bistriţa şi să semneze cu altă echipă


Liga Florilor este încă în pauză şi majoritatea echipelor fie caută să profite de acest timp liber pentru a-şi întări lotul, fie participă la turnee de pregătire, fie aleg să facă ambele.

Dacă în ceea ce priveşte HC Zalău, putem spune că echipa pregătită de Gheorghe Tadici nu s-a mişcat pe piaţa tranferurilor în această perioadă, alte echipe au fost active şi au avut loc câteva mutări interesante.

Tocmai înainte de Crăciun, Măgura Cisnădie s-a despărţit de două jucătoare importante, Deonise Fachinello şi Mariana Costa.

Chiar dacă cele două handabliste au avut evoluţii bune în tricoul grupării din Sibiu, fiind autoarele a 17, respectiv 32 de goluri în tricoul Măgurii Cisnădie, cele două brazilience s-au despărţit de gruparea sibiană şi au ales să semneze cu SCM Craiova.

Însă, cea mai surprinzătoare, fără doar şi poate, este mutarea care s-a înregistrat ieri, 3 ianuarie.

Astfel, după patru ani petrecuţi la Gloria Bistriţa, Oana Ţiplea (fosta Chirilă) a ales să se despartă de gruparea bistriţeană din cauza unor neînţelegeri cu conducerea clubului.

În aceste condiții experimentata handbalistă a devenit liberă de contract și a semnat o înțelegere cu Măgura Cisnădie, grupare care evoluează în cupele europene.

Deşi are 38 de ani, Oana Ţiplea este şi în acest sezon una dintre cele mai bune marcatoare din Liga Naţională, având 56 de reuşite.

Însă, timpul de joc al handbalistei a scăzut faţă de sezoanele precedente, iar din 56 de goluri marcate, 29 au fost din aruncări de la 7 m.

“La solicitarea jucătoarei de a rezilia amiabil contractul, clubul a hotărât că pentru tot ceea ce a oferit echipei de handbal feminin să îi respecte decizia.
Îți multumim pentru tot ce ai făcut pentru echipa noastră și pentru bistrițeni. Mult succes!”, a spus Marius Pintea, directorul clubului din Bistrița.

De cealaltă parte, handbalista a avut numai cuvinte de laudă asupra clubului ca care a evoluat în ultimii aproape 4 ani!

”Le mulțumesc din tot sufletul suporterilor bistrițeni, pentru că în cei 3 ani și jumătate cât am jucat aici m-au făcut să mă simt apreciată, m-au aplaudat la fiecare meci și au făcut să simt că Bistrița este “acasă”! Îi mulțumesc domnului președinte al Consiliului Județean – Emil Radu Moldovan – dar și tuturor consilierilor, că au sprijinit financiar și sufletește această echipa și sper să o facă la fel și în anii ce vor urma! Colegelor mele, le doresc să aibă parte de sănătate, pentru că valoroase sunt și sunt sigură, că pot duce Gloria 2018 în primele 5 echipe din campionat! Mulțumesc galeriei ”Peluza Albastră„ ! Sunteți extraordinari și vreau să stiți că rar mi-a fost dat să vad, atâta pasiune pentru o echipa de handbal feminin! La mulți ani ! Să ne revedem cu bine!”, a fost mesajul handbalistei după plecarea de la Gloria.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de vineri, 4 ianuarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL