Connect with us

DIVIZIA A1

Nneka Onyejekwe, regina de la fileu


Jucătoarea cu origini sălăjene şi-a păstrat coroana de regină a voleiului românesc, într-un an în care a ajuns cu echipa Volei Alba Blaj în Final Four-ul Ligii Campionilor, devenind apoi vicecampioana Europei!


În anul 2018, Nneka Onyejekwe (n. 18 august 1989) nu a reuşit să cucerească titlul naţional, titlu pe care l-a reuşit de 11 ori în carieră, în România, Elveţia, Franţa şi în Germania!

Paradoxal, voleibalista de la CSM Volei Alba Blaj a putut însă să se bucure de cea mai importantă performanţă din carieră.

Astfel, valoroasa sportivă a reuşit cu gruparea din Alba să ajungă în Final Four-ul Ligii Campionilor.

Mai mult, Nneka a reuşit să joace finala Ligii Campionilor cu CSM Volei Alba Blaj, devenind vicecampioana Europei la nivel de echipe de club!

În plus, voleibalista cu origini în Sălaj, a fost desemnată cel mai bun centru la turneul Final Four al Ligii Campionilor de la Bucureşti.

Şi la nivel de echipă Naţională, centrul în vârstă de 29 de ani a avut un aport important la rezultatele realizate de reprezentativa de volei a României, unde Nneka este şi căpitan de echipă.

În aceste condiţii, ea nu avea cum să nu domine topurile de final de an din voleiul românesc.

În ancheta realizată de Federaţia Română de Volei în ce priveşte desemnarea celor mai buni voleibalişti români ai anului, „căpitanul” Naţionalei feminine a fost desemnată cel mai bun voleibalist al anului 2018.

Distincţia vine după ce şi în anul 2017, Nneka a fost desemnată cea mai bună voleibalistă din România.

Aflată în al treilea sezon în tricoul formaţiei CSM Volei Alba Blaj, Nneka Onyejekwe şi-a adăugat în palmares, în această perioadă, un titlu naţional şi Cupa României, ambele în anul 2017.

Cele două trofee au fost puse alături de celelalte realizate în cariera sa, în campionatele din România, Elveţia, Franţa şi Germania.

Este vorba despre 10 titluri naţionale, realizate cu CSU Metal Galaţi, (2007, 2008, 2009 şi 2010), în Elveţia cu Volero Zurich (2011, 2012 şi 2013), în Franţa cu Racing Club de Cannes (2014 şi 2015) şi în Germania cu Dresdner Sportclub (2016).

Altfel spus, voleibalista şi-a trecut în cont cel puţin o medalie de aur la fiecare echipă la care a fost legitimată!

Nneka Onyejekwe provine dintr-o familie cu tată din Nigeria şi cu mama din Sălaj, mai exact din comuna Măerişte.

În localitatea sălăjeană, ea a locuit mai bine de 11 ani, după ce în primul an de viaţă a locuit cu familia în Haţeg, având în vedere că părinţii au fost repartizaţi cu munca în Alba.

La 12 ani, Nneka l-a urmat pe fratele ei – Chike, cel care începuse la Cluj-Napoca o carieră handbalistică.

Vezi AICI mai multe despre viața valooroasei voleibaliste.

 

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de vineri, 4 ianuarie.

813 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1