Connect with us

KARATE TRADITIONAL

Călin Marincaş merge să facă spectacol tocmai în India!


Multiplul campion mondial şi european se va deplasa în India, acolo unde timp de două săptămâni va participa la o competiţie ce se doreşte a fi o Ligă Profesionistă, în cadrul căreia sportivii de top să fie remuneraţi financiar. Sportivul-antrenor de la CS Seiko Zalău va pleca săptămâna viitoare


Sălajul este un judeţ mic din România, iar din păcate, multă lume chiar îşi pune câte un semn de întrebare despre existenţa acestui judeţ.

Totuşi, cel mai bun ambasador al Sălajului a fost întotdeauna sportul, iar judeţul nostru se poate mândri cu mulţi sportivi de performanţă care ne-au făcut cinste.

Printre aceşti sportivi despre care vorbim se numără şi Călin Marincaş, multiplu campion mondial, european şi naţional la karate tradiţional.

Ani la rând, Marincaş a fost cel mai bun sportiv al judeţului Sălaj în clasamentul probelor neolimpice, întocmit în fiecare sfârşit de an de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj.

Mai mult, Călin Marincaş a decis să-şi înfiinţeze şi un club de karate, CS Seiko Zalău, acolo unde învaţă copiii dornici tainele acestui sport.

Totuşi, în ultimul an, pentru sensei Călin Marincaş, rezultatele nu au fost unele tocmai pe placul său.

Însă, această situaţie a fost cauzată şi de faptul că sportivul s-a confruntat cu multiple accidentări de-a lungul anului 2018.

Anul 2018 s-a încheiat şi, în Noul An, Marincaş doreşte să revină în forţă şi să ajungă din nou pe cele mai înalte culmi.

Prima competiţie din 2019, tocmai în îndepărtata Indie

Sportivul-antrenor de la CS Seiko Zalău începe anul în forţă şi prima competiţie la care va participa va avea loc tocmai în… India.

Mai exact, în această perioadă, Rajeev Sinha – preşedintele Federaţiei Indiene de Karate, vrea să organizeze o Ligă Profesionistă în cadrul căreia sunt invitaţi să participe sportivi consacraţi de pe întreg mapamondul.

Printre aceştia, Rajeev Sinha l-a invitat şi pe Călin Marincaş să participe la ediţia inaugurală.

În cadrul acestei Ligi se doreşte să participe şi să fie remuneraţii financiar sportivii de top.

Competiţia se întinde pe durata a două săptămâni şi se va desfăşura în capitala New Delhi şi în oraşul Bengaluru.

Această competiţie este însă una pe echipe şi conceptul este unul cel puţin interesant.

Astfel, sportivii invitaţi, cei consacraţi la nivel mondial, vor face echipă cu sportivi indieni.

Călin Marincaş: “În India, vor participa cei mai buni karateka din lume”

Vor avea loc probe de kumite, de măsurarea forţei, printr-o lovitură într-un aparat special, dar şi o probă mai specială ce constă în lupta cu un inel de cauciuc pe care nu ai voie să îl pierzi în timpul luptei.

“În Liga aceasta vor participa cei mai buni karateka din lume. Plec cu gândul să fac spectacol. Despre asta este vorba. Ne dorim să promovăm cât mai mult acest sport pentru că este foarte important ce impact va avea prima dată această Ligă. În India acest sport este foarte dezvoltat, mai ales având în vedere ce populaţie mare are această ţară. Numărul practicanţilor este destul de bun”, ne-a mărturisit Călin Marincaş înainte de plecare.

Să spunem că sensei va pleca în India la data de 7 ianuarie, acolo unde va sta până în data de 22 ianuarie.

Pe această cale îi dorim să aibă mult succes la competiţie şi ca de fiecare dată, suntem sigur că ne va face mândri.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de vineri, 4 ianuarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in KARATE TRADITIONAL