Connect with us

DIVIZIA A1

Trei jucători de la CS Volei Municipal Zalău, convocaţi la Naţionala României


Rareş Bălean, Ciprian Matei şi Răzvan Mihalcea fac parte din lotul României pentru partida cu Danemarca, ultima din preliminariile turneului final al Campionatului European programat în anul 2019


După o pauză de 24 de ani, Naţionala de volei masculin s-a calificat la un Campionat European, după ce în vară a reuşit trei victorii în preliminarii.

Astfel, “tricolorii” au bătut Finlanda de două ori (3 – 2 şi 3 – 1), dar şi Danemarca, tot cu 3 – 2, iar cu 7 puncte în trei jocuri, selecţionata antrenată de Dănuţ Pascu şi-a asigurat primul loc în grupa preliminară, cu o etapă înainte de final.

Ultimul meci al “tricolorilor” din preliminarii va fi pe 9 ianuarie cu Danemarca, însă indiferent de rezultat, România nu mai poate pierde primul loc din grupa A.

Pentru ultimul joc din preliminarii, Naţionala României a şi început pregătirile, iar selecţionerul Dan Pascu a convocat 14 jucători, printre care şi trei voleibalişti de la Volei Municipal Zalău, este vorba de Rareş Bălean, Ciprian Matei şi Răzvan Mihalcea.

Rareş Bălean a mai fost convocat şi la meciurile din vară, când la lot au mai fost Andrei Spînu, Cristian Bartha, dar şi Mihai Gheorghiţă.

La Campionatul European de anul viitor numărul participantelor a fost mărit, astfel că din cele şapte grupe preliminare se califică direct câştigătoarele grupelor, dar şi cele mai bune cinci echipe de pe locul secund.

Vor participa 24 de naţionale, iar opt echipe de la Campionatul European din 2017 şi naţionalele ţărilor gazdă – Franţa, Slovenia, Belgia şi Olanda – sunt calificate direct.

 


Lotul României pentru meciul cu Danemarca:

Coordonatori: Claudiu Dumitru (CSM Bucureşti) şi Alexandru Muscină (Steaua);

Extreme: Marian Bala (CSM Bucureşti), Rareş Bălean (Volei Municipal Zalău), Silviu Şuşon (Unirea Dej) şi Bogdan Ene (SCMU Craiova);

Universali: Gabriel Cherbeleaţă (CSM Bucureşti) şi Ciprian Matei (Volei Municipal Zalău);

Centri: Răzvan Olteanu (SCMU Craiova), Nicolae Ghionea (Steaua), Răzvan Mihalcea (Volei Municipal Zalău) şi Călin Robert (SCMU Craiova);

Libero: Vlad Kantor (Unirea Dej) şi Liviu Cristudor (Arcada Galaţi)

Antrenori: Dănuţ Pascu (principal)

Ovidiu Macarie (secund)


Clasament Grupa A:

  1. România      3              3   0        7p
  2. Finlanda      3              1   2        4p
  3. Danemarca  2             0   2        1p

Au mai rămas de jucat:

Finlanda – Danemarca (5 ianuarie)

Danemarca – România (9 ianuarie)

640 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1