Connect with us

DIVIZIA A1

Adrian Gontariu şi-a anunţat retragerea!


La doar 34 de ani, voleibalistul zălăuan a decis să renunţe la cariera de performanţă cu toate că mai avea multe de spus în voleiul de performanţă. În carrieră, Gontariu a fost campion cu Deltacons Tulcea, CVM Tomis Constanţa,VfB Friedrichshafen (Germania) şi CS Volei Municipal Zalău


Moment greu pentru voleibalistul Adrian Gontariu, care la 34 de ani a decis să renunţe la sportul de performanţă.

După o carieră de succes, în care a cunoscut adevărate satisfacţii şi a devenit campion în România, Polonia, Germania sau Franţa, dar a evoluat şi în Liga Campionilor, zălăuanul a luat o decizie suprinzătoare.

De fapt, încă din vară, după ce s-a despărţit de Arcada Galaţi, Adrian Gontariu spunea că va face o pauză din volei cel puţin până la începutul anului 2019.

Până la urmă, fostul internaţional a hotărât ca în această iarnă să renunţe definitiv la cariera de performanţă.

“Am stat şi m-am tot gândit, dar nu mi se mai merită să mă iau şi să mă duc de acasă ca să mai joc un an sau maxim doi. Aş mai fi vrut să joc volei, dar la ce este acum în ţară şi la ce condiţii sunt, nu prea mi se merită. Campionatul este mult mai slab. Dacă eram la Zalău aş mai fi jucat pentru că eram acasă, dar acum nu prea mai pot să îmi duc familia după mine, fiindcă este greu”, ne-a declarat Adrian Gontariu.

Revenit la Zalău în vara anului 2016, Adrian Gontariu a avut un rol decisiv în câştigarea campionatului de către Volei Municipal Zalău în sezonul 2016 – 2017.

Conducerea nu l-a mai dorit şi pentru stagiunea următoare, astfel că Gontariu a plecat la Arcada Galaţi, echipă pentru care a jucat până în vara anului 2018.

Adi Gontariu: “Este un moment greu. Practic, acum intru în viaţă precum un nou-născut şi nu ştiu să fac altceva!”

Valorosul universal a mai avut oferte în ultima perioadă, însă a pus pe primul loc familia şi a decis să rămână acasă.

Însă, Gontariu va rămâne aproape şi de volei, sport pe care l-a început în anul 1993 la CSS Zalău.

“Am decis să renunţ la cariera de performanţă pentru că este mai importantă familia, însă cu siguranţă nu voi sta departe de volei.  Este un moment greu, pentru că sunt 25 de ani de volei. Practic, eu intru acum în viaţă precum un nou-născut, nu ştiu să fac altceva şi este puţin ciudat, dar există viaţă şi după volei. Voi încerca să ajut pe toată lumea care vrea să aibă o carieră precum am avut eu. În perioada următoare mă voi bucura mai mult de viaţa de familie şi voi fi acasă, pentru că foarte mulţi ani am fost tot plecat”, a mai spus Gontariu.

În cariera sa, Adrian Gontariu a evoluat la Elcond Zalău, Deltacons Tulcea, Tomis Constanţa, Banyas Abu Dhabi (Dubai), Remat Zalău, VfB Friedrichshafen (Germania), Asseco Resovia (Polonia), Rennes Volley (Franţa), Politehnika Varşovia (Polonia), Volei Municipal Zalău şi Arcada Galaţi.

Retragerea din carieră a lui Gontariu vine după ce şi Adrian Feher a anunţat în noiembrie că pune punct carieri de performanţă.

Vezi AICI mai multe pe acest subiect.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de vineri, 4 ianuarie.

 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Boerencu Vladimir

    12 February 2020 at 21:30

    Multa sanatate ,bucurii alaturi de familie si succes in activitatea viitoare.
    Cu drag Bobi Volei Club Deltacons Tulcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1