Connect with us

FOTBAL

Să cunoaştem posibilele adversare ale reprezentantei Sălajului de la barajul pentru Liga a III-a


S-a încheiat prima parte a campionatelor Ligii a IV-a din judeţele care sunt din aceeaşi regiune şi mai jos vă prezentăm cum sunt situaţiile în campionatele respective


Echipele sălăjene care ţintesc calificare la barajul de promovare în Liga a III-a sunt Unirea Mirşid, Dumbrava Gîlgău sau Rapid Jibou, însă cele mai mari şanse le care gruparea condusă de Călin Bereschi, care ocupă fotoliul de lider la mijlocul campionatului şi are 3 puncte avans faţă de Dumbrava Gîlgău. Unirea pare să fie favorită să bifeze al treilea baraj din scurta sa istorie, iar deja formaţia antrenată de Flore Pop îşi poate face unele calcule cu privire la posibilele adversare de la baraj.

Spre exemplu, în judeţul Cluj, lider după turul de campionat este CS Floreşti (41 de puncte), însă în judeţul vecin este o luptă în trei, deoarece la un punct în spate se află Someşul Dej (40 de puncte), iar pe poziţia a treia se află Unirea Iclod (40 de puncte).

Din judeţul Cluj a provenit adevrsarul de la baraj în 2018, însă atunci Unirea Mirşid nu a avut nicio şansă cu Sticla Arieşul Turda.

Trei echipe în bătălia pentru titlul de campioană şi în judeţul Maramureş

În judeţul Maramureş, Liga a IV-a este structurată în două Serii, Nord şi Sud, astfel că la finalul campionatului, câştigătoarele celor două serii vor juca un baraj pentru a se desemna campioana.

În Seria Nord, câştigătoarea se cunoaşte deja în mare parte, astfel că la final de tur pe primul loc este o echipă ce în urmă cu câţiva ani se duela cu FCSB în Cupa României. Este vorba de Avântul Bârsana, care după nouă meciuri are maxim de puncte şi are un avans de şase puncte faţă de ocupanta locului secund.

În Seria Sud, lupta este extrem de strânsă, iar Progresul Şomcuta Mare ocupă primul loc, dar este la egalitate de puncte cu Viitorul Ulmeni. Echipa din Ulmeni este o mai veche cunoştinţă a sălăjenilor, care în 2016 s-a duelat la barajul de promovare cu Unirea Mirşid, maramureşenii având câştig de cauză.

CSM Satu Mare, favorită să câştige titlul în judeţul Satu Mare

Viitoarea campioană a Sălajului ar putea avea o misiune extrem de dificilă la barajul de promovare în Liga a III-a, în cazul în care va da peste reprezentanta judeţului Satu Mare.

Foarte probabil, în judeţul vecin, CSM Satu Mare va deveni campioană, având în lot jucători cu experienţă, dar şi un staff tehnic pe măsură. Liga a IV-a Satu Mare este structurată în trei serii, iar în Seria A, pe primul loc se află Talna Oraşu Nou.

Cu maxim de puncte, în Seria B se află CSM Satu Mare, iar în Seria C, lider la final de tur este AS Căpleni. La finalul returului, primele clasate din fiecare serie vor juca un play-off, însă pare greu de crezut că CSM Satu Mare va putea fi împiedicată în drumul spre titlu şi chiar spre readucerea oraşului de pe Someş în liga superioară.

Un adversar accesibil ar putea fi din judeţul Bistriţa-Năsăud

La prima vedere, viitoarea campioană a Sălajului ar putea întâlni un adversar accesibil la baraj, dacă la tragerea la sorţi va da peste reprezentanta judeţului Bistriţa-Năsăud. Liga a IV-a din Bistriţa-Năsăud este structurată în două serii, iar favoritele la câştigarea titlului sunt echipe fără nume.

Spre exemplu, în Seria Sud, prima clasată este Atletico Monor, care are un punct avans faţă de Progresul Năsăud. În Seria Nord, Minerul Rodna este campioană de toamnă, cu un avans de 4 puncte faţă de ACS Heniu Lesu.

În Bihor lupta la titlu se dă între două echipe

Ultimul judeţ din care ar putea proveni adversara de la baraj este Bihor, unde Liga a IV-a are în componenţă 16 echipe. Lupta la titlu se dă însă între două grupări, CSC Sânmartin şi Club Atletic Oradea, cea care s-a înfiinţat doar anul 2017 şi în vara trecută a şi promovat în Liga a IV-a.

CAO Oradea – antrenată de un fost tehnician de la Silvania Şimleu, Florin Fărcaş – ocupă poziţia secundă şi se află la patru puncte în spatele liderului CSC Sânmartin.

Echipa din Sânmartin a mai fost campioana Bihorului şi în anul 2014, iar atunci s-a duelat cu Sportul Şimleu pentru accederea în Liga a III-a. Partida de baraj a avut loc la Câmpia Turzii, iar şimleuanii au pierdut dramatic, fiind dezavantajaţi de maniera de arbitraj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL