Connect with us

Feminin

FOTO. Cele mai bune fotbaliste din România, premiate la Gala Fotbalului Feminin


Organizat în premieră, evenimentul a avut loc la Cluj-Napoca, iar cea mai bună fotbalistă a anului 2018 a fost desemnată Teodora Meluţă. În cadrul Galei, au mai fost premiate şi cele mai bune fotbaliste din Liga 2 şi Liga 3, precum şi cele mai promiţătoare tinere fotbaliste


Anul 2018 reprezinză un an special pentru fotbalul feminin, deoarece în acest final de an a fost organizată în premieră şi Gala Fotbalului Feminin. Evenimentul a avut loc în Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca şi au fost premiate cele mai bune fotbaliste din România.

Titlul cel mai râvnit, cel de jucătoarea anului i-a revenit Teodorei Meluţă, cea care a fost desemnată fotbalistul anului şi în cadrul Galei Fotbalului Românesc. După are, au fost premiate şi cea mai bună fotbalistă din Liga 2, Seria 1, este vorba de Rita Mitri (Vasas Femina) şi cea mai bună fotbalistă din Liga 2, Seria 2, Georgiana Tudor (Luceafărul Filiaşi).

Nu au fost uitate nici fotbalistele din Liga 3 şi au fost premiate cele mai bune jucătoare din fiecare serie. Astfel, în Seria 1 cea mai bună jucătoare a fost desemnată Iulia Obreja (Carmen Bucureşti), în timp ce în Seria 2, Ioana Grigoraş (CSM Paşcani) este considerată cea mai valoroasă fotbalistă. În Seria 3, Mădălina Boroş (CSM Târgu Mureş) a reuşit să câştige această distincţie.

Fetele au fost premiate de Mihai Stoichiţă, director tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, şi de Ciprian Paraschiv, manager dezvoltare fotbalistică FRF.

Să spunem că aceste clasament au fost întocmite în baza voturilor preşedinţilor de cluburi, antrenorii echipelor de club şi ale loturilor reprezentativelor României.

 ”Cred că acest premiu reprezintă rodul muncii mele, dar asta nu înseamnă că o să mă opresc aici. O să continui să muncesc, poate de două ori mai mult, pentru a obține și alte premii, dar și rezultate pozitive cu echipa naționala și de club, în campionatul intern și în Champions League. Chiar dacă anul 2018 nu a fost cel mai bun din perspectiva rezultatelor, am ratat calificarea cu echipa națională și am pierdut Cupa României cu Olimpia, vreau să extrag lucrurile pozitive, să învăț din propriile greșeli, iar primirea acestui premiu la sfârșit de an mă face să îmi doresc și mai mult în viitor”, a declarat Teodora Meluță, fundașul echipei naționale, pentru frf.ro.

În cadrul Galei Fotbalului Feminin, Ioana Bortan a primit şi ea un premiu de excelenţă pentru întreaga sa activitate din anul 2018, însă nu au fost uitate cele mai promiţătoare tinere fotbaliste.

Astfel, au fost premiate şi cele mai bune jucătoare din generaţiilor 2000 – 2005, după cum urmează, Melinda Nagy (2000), Ana Vlădulescu (2001), Claudia Pană (2002), Roxana Mirea (2003), Adina Borodi (2004) şi Anda Jivan (2005).

Sursa foto: Mircea Roşca

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Feminin