Connect with us

DIVIZIA A1

Rareş Bălean, voleibalistul anului în judeţul Sălaj


În clasamentul disciplinelor olimpice, întocmit de către Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Sălaj, zălăuanul se află pe locul 3, după atleta Paula Todoran şi pugilistul Adi Popuţea


La capătul unui an de muncă şi cu rezultate bune obţinute la competiţiile la care au participat, cei mai buni sportivi ai Sălajului au fost premiaţi recent de către DJST Sălaj în cadrul Galei “Laureaţii Anului Sportiv 2018”.

S-au întocmit şi de această dată trei clasamente, iar conform unor criterii a celor de la  DJST Sălaj, în clasamentul  disciplinelor olimpice au putut fi incluşi sportivi care practică voleiul sau handbalul.

Dacă prima poziţie a fost ocupată de atleta Paula Todoran, iar pe poziţia secundă s-a clasat pugilistul Adrian Popuţea, pe podium l-am regăsit pe voleibalistul Rareş Bălean, dar şi pe handbalista Valentina Panici, ambii cu câte 8 puncte.

Şi anul trecut, în acest top s-au mai aflat sportivi de la Volei Municipal Zalău sau HC Zalău, însă niciodată aceştia nu au prins podiumul.

În 2017, Răzan Mihalcea a fost desemnat cel mai bun voleibalist din Sălaj, la fel şi în 2016, însă în acest an, zălăuanul Rareş Bălean a fost văzut mai bine, asta şi datorită rezultatelor din anul 2018, atât la echipa de club, cât şi la echipa naţională, cu care s-a calificat la Campionatul European.

La Volei Municipal Zalău, Rareş Bălean a fost în campionatul trecut de departe cel mai bun jucător, care a făcut şi cele mai multe puncte pentru echipă. Bălean este cel mai bun produs al voleiului sălăjean din ultimii 10 ani, fiind şi singurul jucător sălăjean din lotul celor de la Volei Municipal Zalău.

În momentul de faţă, jucătorul de 21 de ani este considerat cel mai bun atacant din campionatul românesc şi pare să aibă un viitor strălucit în sportul de sub fileu.

De altfel, Rareş Bălean este şi printre remarcaţii Federaţiei Române de Volei şi se află pe locul 8 în clasamentul celor mai buni 10 voleibalişti din România.

În topul celor mai buni sportivi de la disciplinele olimpice întocmit de DJST Sălaj se mai află şi Răzvan Mihalcea, cel care se regăseşte în această ierarhie pentru a treia oară la rând, însă de data aceasta ca şi laureat.

Şi Răzvan Mihalcea rămâne un jucător important, care joacă la Volei Municipal Zalău de 7 ani.  În cadrul galei a mai fost premiat şi Adrian Feher, cel care în acest an şi-a încheiat cariera.

Să mai spunem că în clasamentul jocurilor sportive, prima clasată a fost din nou Volei Municipal Zalău. Deşi în Zalău, handbalul are un impact mult mai mare asupra publicului, voleiul s-a clasat pe primul loc în acest top al direcţiei de sport, având rezultate ceva mai bune în anul 2018.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1