Connect with us

ARTE MARTIALE

Ian şi Iris Bolduţ, pe locul 1 şi la Cupa României


Micuţii karateka de la CS Vidalis Zalău confirmă forma bună prin care trec şi au obţinut din nou clasări pe primul loc în cadrul competiţiei desfăşurate la Oradea, după ce în acest an, cei doi karateka au cucerit medalii de aur şi la Campionatul Naţional


La finalul săptămânii trecute, la Oradea, aşa cum se întâmplă de fiecare dată în ultimii 27 de ani, a avut loc ediţia din acest an a Cupei României la karate kyokushin.

Ajunsă la ediţia cu numărul 28, tradiţionala competiţie din judeţul Bihor a adunat la start copii talentaţi, de toate vârstele, dornici de afirmare şi despre care, cu siguranţă, vom mai auzi şi în viitor.

Peste 300 de sportivi de la 28 de cluburi din ţară s-au luptat în probe de kumite, pentru a ocupa la final un loc pe podium şi pentru a se întoarce acasă fericiţi, cu medalia la gât.

Bineînţeles, şi judeţul Sălaj a fost reprezentată cu succes la Cupa României de către tinerii sportivi ai Clubului Sportiv Vidalis Zalău. Clubul zălăuan a deplasat la Oradea un lot format din opt sportivi,  însoţiţi de antrenorul Cristian Bolduţ.

În acest an, participanţii au fost împărţiţi pe trei categorii de vârstă, sub 8, 10 şi 12 ani. Sportivii sălăjeni de la CS Vidalis Zalău au reuşit să impresioneze la competiţia din Oradea şi cu toţii au urcat pe podiumul de premiere.

Cele mai bune rezultate au fost reuşite de Ian şi Iris Bolduţ. Primul a reuşit să cucerească medalia de aur în proba de kumite la categoria de vârstă sub 8 ani (sub 25 kg), în timp ce Iris a obţinut acelaşi rezultat, însă, la categoria de vârstă 10 ani (- 35 kg).

De fapt, pentru Ian şi Iris Bolduţ, aceste performanţe confirmă încă o dată forma bună a tinerilor karateka, care în acest an au cucerit medalii de aur şi la Campionatul Naţional.

La categoria sub  8 ani s-a remarcat şi Irina Ţurcaş, care a obţinut un loc 2 (30 kg), dar şi Cezar Taraba (25 kg) şi Sofia Pop (-35 kg) care au reuşit să urce pe cea de-a treia treaptă a podiumului.

La categoria 10 ani, pe lângă locul 1 obţinut de Iris Bolduţ, pe podium au mai urcat Sebastian Crişan, locul 2 (35 kg) şi Botond Boer, locul 3 (30 kg).

Singura reprezentantă a clubului zălăuan în cadrul categoriei de vârstă 12 ani, Ayana Nistor a reuşit să obţină medalia de bronz la categoria 50 kg.

Aceste rezultate nu aveau cum, decât să-l mulţumească pe antrenorul Cristian Bolduţ, care speră ca aceşti copii talentaţi să continue practicarea acestui sport, mai ales că mulţi au potenţial de a face ceva deosebit în karate kyokushin.

“Sunt rezultate foarte bune, chiar dacă discutăm de copii, acolo unde evident nu ne gândim la marea performanţă la această vârstă fragedă. Ian şi Iris au confirmat forma bună, pentru că anul acesta au câştigat zona în proba de kata şi kumite. Mai mult, cei doi au câştigat locul 1 la Naţionale, în ambele probe, kata şi kumite, pentru ca şi la Cupa României să câştige din nou locul 1 la kumite, deoarece nu a mai fost şi probă de kata. Astfel, au avut un an competiţional foarte bun. Ceilalţi copii au avut de asemenea rezultate bune, unii reuşind să câştige zona sau chiar locul 1 la Campionatul Naţional sau clasări pe podium la Cupa României aşa că suntem pe drumul cel bun. Ce pot să zic este că îmi doresc să fie o generaţie de viitor, sper să reuşesc să-i ţin în zona asta de performanţă, sper să îşi dorească şi ei acelaşi lucru. Nu pot decât să fiu mulţumit de anul lor competiţional”, ne-a spus Cristian Bolduţ.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ARTE MARTIALE