Connect with us

Feminin

“U” Olimpia Cluj îşi schimbă antrenorul şi va avea un staff tehnic exclusiv feminin


Începând cu luna ianuarie a anului 2019, Mirel Albon nu va mai ocupa funcţia de antrenor principal al multiplei campioane a României, acesta urmând să ocupe funcţia de director tehnic. Astfel, din 2019, noul antrenor al clujencelor va fi nimeni alta decât… Ioana Bortan


Schimbare importantă în fotbalul feminin românesc. Astfel, “U” Olimpia Cluj a decis să îşi schimbe antrenorul, iar începând cu luna ianuarie a anului viitor, Mirel Albon nu va mai sta pe banca clujencelor, acesta urmând să preia funcţia de director tehnic, el coordonând activitatea antrenorilor de la toate echipele clubului, continuând şi în funcţia de manager general.

Iar, din luna ianuarie a anului viitor, noul antrenor al echipei va fi Ioana Bortan, căpitanul echipei şi cea mai bună fotbalistă din campionatul românesc în anul 2016. Componentă de bază a multiplei campioane a României, dar şi a echipei Naţionale, Bortan nu va renunţa la cariera de jucătoare şi va încerca să reuşească pe ambele “fronturi”.

„În primul rând, mulțumesc conducerii pentru încrederea acordată! Sunt onorată să antrenez echipa ”U” Olimpia Cluj și să preiau această funcție de la domnul Mirel Albon, care va rămâne aproape de echipă. Nu renunț la activitatea de jucătoare, voi încerca să îmbin cu succes cu partea de antrenorat. Sper să reușesc să ating profesionalismul în ambele poziții, iar dacă voi simți că nu merge, voi alege ce fac mai departe. În ceea ce privește grupul primei echipe, acesta este unul tânăr, dar am încredere că putem dezvolta și atinge performanțe notabile”, a spus Ioana Bortan.

Mai mult, conducerea clujencelor la consfătuirea cu Ioana Bortan au decis să formeze un staff tehnic exclusiv feminin, ceea ce înseamnă o premieră pentru fotbalul românesc.

Astfel, Mara Bâtea, Selena Babb şi Lavina Boandă vor fi antrenori secunzi, în timp ce Mia Ganea – fosta mare “portăriţă” a Olimpiei va ocupa postul de antrenor cu portarii.

„Prin această abordare a returului ne-am dorit să fim mai aproape de sportivele noastre, de modul lor de a fi, de a le întelege mai bine aspirațiile și de a le oferi o schimbare care să le motiveze pe viitor. Ioana Bortan este cea mai potrivită pentru această responsabilitate și cred într-o colaborare optimă cu domnul Albon pentru a obține rezultatele pe care ni le dorim cu toții. Obiectivele comune sunt legate de integrarea jucătoarelor tinere în angrenajul primei echipe, de a construi un colectiv unit care are același țel, obținerea de performanțe la Universitatea Olimpia Cluj. Suntem primul club din România care are un staff exclusiv feminin și cred că această deschidere și încredere trebuie să fie un exemplu și pentru ceilalți colegi de-ai mei. Alături de Ioana, în staff o regăsim pe Mara Bâtea, clujeanca rămasă fidelă acestui club și care este parte semnificativă din istoria noastra. De asemenea, la propunerea Ioanei, antrenor de portari va fi Mia Ganea, cel mai bun portar al nostru din toate timpurile și care mă bucur din tot sufletul că a acceptat să se implice din nou în fotbal.  Nu în ultimul rând, Selena Babb, dar și Lavinia Boandă vor completa staff-ul echipei și cred cu tărie că fetele vor demonstra de ce sunt în stare!”, a declarat președintele executiv, Alin Cioban, pentru site-ul oficial al clubului.

Sursa foto: Diana Coltofean

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Feminin