Connect with us

FOTBAL

Un talentat fotbalist din Şimleu Silvaniei a ajuns la DVSC Debrecen!


Sipos Jozsef  – fostul portar de la Sportul Şimleu – a reuşit un salt impresionant în carieră. După ce acum doi ani era în Liga a IV-a la gruparea de sub Măgură, acum portarul a ajuns în curtea titratului club din Debrecen, unde se pregăteşte alături de echipa din prima ligă şi evoluează pentru grupa de juniori A


Sportul Şimleu rămâne un centru important din judeţ pentru promovarea juniorilor din zonă, drept dovadă, de  ani buni are şi rezultate bune cu toate grupele.

Gruparea de sub Măgură reuşeşte însă să şi promoveze jucătorii talenţi spre cluburi mai importante din ţară, cum a fost şi cazul lui Sipos Jozsef, un portar care şi-a arătat calităţile de când a început fotbalul.

Pe când avea doar 14 ani, Sipos Jozsef a şi debutat în Liga a IV-a la Sportul Şimleu şi a reuşit să se impună, astfel că în anul 2015 a fost titular de drept în poarta echipei antrenate de Eugen Crişan. Asta cu toate că tânărul portar s-a apucat de fotbal doar în 2014!

Prin fizicul său impunător, tânărul portar a atras atenţia celor de la CFR Cluj, dar până la urmă, în 2016 s-a transferat la LPS Bihorul Oradea, unde a evoluat la juniorii republicani.

Între timp, şimleuanul a mai fost în probe şi la DVSC Debrecen, unde a fost testat de antrenorii cu portarii de la gruparea maghiară.

În acest an, el a primit o propunere de a se transfera definitiv în Ungaria.

Sipos Jozsef a evoluat deja la grupa de juniori A de la DVSC Debrecen, însă a luat şi pulsul echipei mare ce evoluează în prima ligă din Ungaria, iar şimleuanul a avut ocazia să se pregătească la cel mai înalt nivel.

“Am ajuns la Debrecen în luna august, însă transferul s-a oficializat doar luna trecută din cauza birocraţiei. Oficial sunt la grupa de juniori U 19, dar de mai multe ori sunt convocat şi la antrenamentele echipei mari, cât şi la echipa secundă”, ne-a declarat Sipos Jozsef.

Pentru portarul în vârstă de 18 ani transferul la DVSC Debrecen reprezintă un pas important în carieră şi este convins că prin multă muncă şi seriozitate va ajunge în cel mai scurt timp să şi debuteze la prima echipă.

“Pentru mine este o experienţă extraordinară, să pot să mă pregătesc la cel mai înalt nivel, cu jucători profesionişti unii dintre ei chiar şi internaţionali de seniori. Învăţ foarte mult de la portarii cu experienţă, iar pregătirea se face la un nivel foarte înalt în condiţii de pregătire excepţionale. Este cel mai important pas din carieră şi îmi propun să mă pregătesc cât mai bine pentru a ajunge cât mai sus. Aici am toate şansele să ajung la un nivel înalt”, a mai spus portarul care a evoluat la Sportul Şimleu în perioada 2014 – 2016.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de joi, 27 decembrie.

2827 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL