Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Investiţii noi la Spitalul Județean de Urgență Zalău


Recent, Consiliul Județean Sălaj a alocat aproape 2.8 milioane de lei pentru achiziţionare de aparatură medicală modernă la mai multe secţii ale spitalului. “Achiziționăm cea mai bună aparatură pe care ne-o putem permite. Pacientul va fi principalul beneficiar”, a precizat Tiberiu Marc – președintele Consiliului Județean Sălaj


Pentru secțiile de ortopedie, interne, O.R.L., A.T.I., cardiologie, compartimentul de oftalmologie și laboratul de radiologie și imagistică din cadrul Spitalul Județean de Urgentă Zalău a fost alocată suma de 2.743.935,59 lei în vederea achiziționării de aparatură medicală modernă.

Este vorba de un aparat radiologic C-arm mobil, aparat RX, ecograf funcție Doppler, cistoscop — uretroscop şi cuptor electric pentru blocul alimentar.

Până în prezent, a fost recepționată aparatură în valoare de 1.867.549,21 lei, urmând ca la începutul anul viitor să se recepționeze și celelalte bunuri achiziționate.

Finanțarea este din bugetul Consiliului Județean Sălaj.

Tot din bugetul Consiliului Județean Sălaj, pentru dotări achiziționate direct de către Spitalul Județean de Urgență Zalău au mai fost alocate fonduri în valoare de 1.743.000 lei.

Aparatura achiziționată va deservi secțiile de recuperare și reumatologie, urologie, neonatologie, pediatrie și neurochirurgie.

    

De asemenea, prin aceste fonduri se va dota și Blocul alimentar, procedurile de achiziție fiind în curs de derulare (cu excepția cuptorului electric care se află deja în dotarea spitalului).

Programul de achiziții, în scopul dotării cu aparatură medicală modernă, are ca și obiectiv îmbunătățirea calității actului medical.

“Dorim ca aria de investigații și tratamente să fie extinsă, scop în care avem un program amplu, care se va derula și în următorii ani, prin care să achiziționăm cea mai bună aparatură pe care ne-o putem permite. Sunt convins că în acest fel, competențele medicale asociate cu un suport tehnic adecvat, vor duce la servicii medicale mai bune. Pacientul va fi principalul beneficiar”, a spus Tiberiu Marc – președintele Consiliului Județean Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj