Connect with us

BOX

FOTO. Pugiliştii sălăjeni s-au remarcat la Cupa “Meseş” 


Sportivii de la CSM Zalău, pregătiţi de Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea au obţinut numeroase clasări pe podium. Un loc doi a obţinut şi un tânăr pugilist de la Box Club MLG Zalău, clubul lui Virgil Meleg


Pugilismul sălăjean se află pe o pantă ascendentă în ultima perioadă, iar la ultimele Campionate Naţionale sau Cupe ale României, sportivii de la CSM Zalău au reuşit să urce pe podium fie că a fost vorba de cadeţi, tineret sau seniori.

De fapt, valoarea pugiliştilor din judeţul Sălaj au putut-o remarca şi la finalul săptămânii trecute, atunci când în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău a avut loc ediţia cu numărul 45 a Cupei “Meseş”.

Devenită o competiţie tradiţională, gala de box organizată în judeţul nostru a reprezentat o atracţie pentru cluburi din toată ţara.

Astfel, la startul întrecerii au fost prezenţi 60 de sportivi, de la 14 cluburi, CSM Cluj-Napoca, ACS Speranţa Jucu, CSM Dacia Orăştie, CSM Târgu Mureş, CSS Sighetul Marmaţiei, CSS Baia Mare, Jiul Rovinari, Box Artrom Slatina, Box Club Ruben Stoia Arad, Stejarul Daneş, ProGym Gheorgheni, Torpedo Zărneşti, Box Club MLG Zalău şi bineînţeles, clubul organizator, CSM Zalău. Gala a debutat sâmbătă după amiază cu meciurile de copii, categorie de vârstă la care de la CSM Zalău s-au remarcat Adrian Dragoş (25 de kilograme), Darius Bercean (26 de kilograme) şi David Cosma (28 de kilograme).

Pugilistele din Şimleu Silvaniei au făcut legea

După meciurile copiilor, gala a continuat cu duelurile feminine, acolo unde fetele au intrat în ring dornice să demonstreze că nu doar băieţii ştiu să se lupte, astfel că în finală au reuşit să se califice două pugiliste, Margareta Hidigan la 47 de kilograme şi Diana Tănăsescu la 57 de kilograme.

De menţionat că ambele vin de la secţia din Şimleu Silvaniei, iar prima este chiar campioana naţională de cadete în acest an, în timp ce Diana este o sportivă de mare perspectivă, despre care antrenorii Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea cred că o să ajungă să facă performanţă în acest sport.

De altfel, să spunem că cele două pugiliste din Şimleu Silvaniei au câştigat şi meciurile din finale. Margareta Hidigan s-a impus în faţa Izabelei Câmpian de la Speranţa Jucu, în timp ce Diana Tănăsescu a trecut de Kallo Mădălina, de la acelaşi club din judeţul Cluj.

La cadeţi, Sergiu Todoran a obţinut locul 1

Cupa “Meseş” este o competiţie rezervată mai multor categorii de vârstă. La cadeţi, încă o dată, dacă mai era nevoie, Sergiu Todoran a confirmat că este un sportiv de mare perspectivă şi a obţinut un nou loc 1 la categoria 41 kilograme), după ce a izbutit aceeaşi performanţă şi la Memorialul “Viorel Burde” de la Şimleu Silvaniei. Mai mult, reamintim faptul că şimleuanul este şi medaliat cu bronz la Campionatul Naţional din acest an.

Tot la această categorie de vârstă, Cristian Terec, la 54 de kilograme şi Laurenţiu Otvos la +80 de kilograme au obţinut locul 2.

Victorii pe linie pentru juniorii de la CSM Zalău

O categorie foarte atrăgătoare, din punct de vedere al sportivilor participanţi a fost cea a juniorilor. La categoria 60 de kilograme, Armand Aciu a făcut “senzaţie” în ring şi spre deliciul celor prezenţi în tribunele Sălii Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău, precum şi a colegilor aflaţi în apropierea ringului, a obţinut o victorie clară în prima repriză.

După o serie foarte bună a sălăjeanului nostru, adversarul sportivului de la CSM Zalău s-a văzut nevoit să abandoneze lupta, încă din prima repriză a meciului.

Denis Stoica, un alt pugilist foarte talentat şi promiţător a boxat şi el foarte bine în cadrul galei de la Zalău şi a obţinut două victorii frumoase, fără greşeli, conform antrenorilor de la CSM Zalău, pentru a cuceri locul 1.

Tot locul 1 l-a cucerit şi Paul Muste, la categoria 75 de kilograme, după două victorii clare, benefice pentru ascensiunea pe care o prevăd antrenorii Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea pentru el.

Magdaş şi Forai, din nou pe locul 1

Poate, cele mai aşteptate dueluri ale galelor au fost cele ale “greilor” de la tineret, mai ales că zălăuanii i-au putut urmări pe Paul Magdaş, proaspăt component al lotului naţional de tineret al României, precum şi pe Darius Forai, cel care este alături de Magdaş, medaliat la Campioantul Naţional şi Cupa României din acest an.

De altfel, Paul Magdaş, la 91 de kilograme a fost de neoprit şi a cucerit încă un loc 1, demonstrând încă o dată valoarea sa incontestabilă.

Tot pe locul 1 s-a clasat şi Darius Forai, la categoria +91 de kilograme. După un meci greu, împotriva unui adversar destul de dificil, Forai s-a impus l-a învins pe Robert Marcu de la Jiul Rovinari.

La aceeaşi categorie de vârstă, dar la 56 de kilograme, Boda Ferenc a obţinut locul 2. Şi acest sportiv este unul de perspectivă, iar recent a participat pentru prima dată la Campionatul Naţional de Seniori, categorie de vârstă la care antrenorii de la CSM Zalău speră că Boda va fi medaliat.

Locul 2 l-a obţinut şi sportivul Adrian Rus, la categoria 69 de kilograme, pierzând greu în finală, împotriva lui Daniel Gligor de la CSS Sighetul Marmaţiei.

“A fost o competiţie foarte populată, am avut aproximativ 60 de sportivi şi în prima zi am avut 24 de meciuri, pentru ca în următoare zi să avem 17 meciuri. Am obţinut multe locuri 1 cu sportivi atât de la secţia din Zalău, cât şi cu cei de la secţia din Şimleu Silvaniei. Rezultatele ne mulţumesc, iar unii sportivii chiar au obţinut rezultate peste aşteptări, în special Paul Muste. Două dintre fetele de la Şimleu Silvaniei au boxat excelent, la fel şi în cazul lui Todoran, cu două meciuri câştigate. Deci, chiar suntem mulţumiţi, atât eu, cât şi Adrian Popuţea şi chiar am zis că au boxat bine copiii şi s-au prezentat excelent. Mai mult de atât, am avut şi mulţi începători, care nici măcar nu sunt legitimaţi, dar pe care i-am urcat în ring, pentru a vedea ce calităţi au, iar unii chiar s-au prezentat foarte bine. Au dat dovadă că au calitate şi vom face treabă bună anul viitor”, ne-a transmis maestrul Ioan Dragoş.

Boros Norbert, de la Box Club MLG Zalău, pe locul 2

La Cupa “Meseş”, judeţul Sălaj nu a fost reprezentat doar de pugiliştii de la CSM Zalău, ci şi de trei sportivi de la Box Club MLG Zalău, club recent înfiinţat ce îi aparţine fostului mare pugilist şimleuan, Virgil Meleg.

Liviu Filip (+80 de kilograme), Cătălin Rostaş (69 de kilograme) şi Boros Norbert (41,5 kilograme) au fost cei trei reprezentanţi ai clubului lui Virgil Meleg. Cel mai bun rezultat a fost obţinut de cel mai mic dintre ei.

Astfel, după ce s-a impus în faţa lui Pontoc Sigismund de la CSS Baia Mare, Norbert a fost învins în finală de Sergiu Todoran de la CSM Zalău, cel care este medaliat cu bronz la Campionatul Naţional de cadeţi.

“Boros Norbert a avut o evoluţie extraordinară. Sunt mulţumit de cum e evoluat şi este un sportiv care promite foarte mult. Adversarul lui este medaliat cu bronz la Naţionalele de cadeţi, iar sportivul meu încă nu este la vârsta cadeţilor şi mă bucur cu atât mai mult evoluţia lui. Ceilalţi doi sportivi au avut evoluţii satisfăcătoare. Rezultatele contează mai puţin acum, însă am aşteptări mari de la el anul viitor. Rostaş a dat peste un sportiv cu o experienţă mult mai mare în semifinale, acest factor fiind decisiv”, ne-a declarat Virgil Meleg.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in BOX