Connect with us

Ştiri din Sălaj

Raed Arafat vine în Sălaj să inaugureze un nou centru SMURD


Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne va fi prezent, duminică, în Sălaj, la inaugurarea Centrului SMURD de la Sânmihaiu Almaşului. “Un centru SMURD în comuna noastră are o mare importanţă pentru această zonă”, spune primarul Cornel Lung


Centrul SMURD de la Sânmihaiu Almaşului va fi operaţional, iar duminică (ora 12.30) va fi inaugurat oficial, printr-un moment special la care va fi prezent şi Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Proiectul din comuna Sânmihaiu Almaşului a fost demarat în toamna anului trecut.

“Am dat drumul la un proiect pentru construirea unui Centru SMURD, care va deservi Valea Almaşului şi Valea Agrijului. Iniţial, am crezut că suma necesară construirii va fi mult mai mică, având în vedere că deja aveam clădirea unde va sta personalul şi doar mai trebuia reabilitată. Doar clădirea cu garajele s-a construit de la zero”, spunea primarul Cornel Lung în primăvară pentru Ştiri din Sălaj.

Costurile acestei investiţii se ridică la 400.000 de lei, iar Primăria şi Consiliul Local suportă 75%, restul de bani venind de la Consiliul Judeţean Sălaj.

Centrul SMURD de la Sânmihaiu Almaşului va fi dotat cu o salvare, dar şi o maşină de pompieri cu capacitate de 3 tone pentru apă.

“Proiectul s-a realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sălaj, care a alocat 100.000 de lei, iar diferenţa a fost suportată din bani de la Consiliul Local. Eu mă bucur că vom avea o echipă de intervenţie foarte rapidă pe raza comunei. Dar, dacă privim pe cealaltă parte, pentru noi a fost un efort financiar având în vedere potenţialul comunei în ceea ce priveşte veniturile proprii. Este foarte important acest centru, nu doar pentru comuna noastră ci şi pentru foarte multe localităţi din zonă”, a mai spus primarul comunei.

De precizat că Raed Arafat a fost prezent şi la inaugurarea Centrului SMURD de la Sărmăşag, care a devenit operaţional în primăvara anului trecut.

Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Andrei

    16 December 2018 at 9:51

    Cu apa sau canalizarea în localitate cum stă marele primar ? Întreb doar pentru un prieten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj