Connect with us

ALTE SPORTURI

Peste 150 de elevi şi profesori din Sălaj s-au întrecut într-un marş pe bicicletă


Evenimentul s-a desfăşurat pe bulevardul Mihai Viteazul şi pe platoul de marmură din municipiul Zalău


Miercuri 05.12.2018, s-a desfășurat pe Bulevardul Mihai Viteazul și pe platoul de marmură  din Zalău, o activitate din cadrul proiectului ”OLIMPISM -VALORI,SPIRIT,PRINCIPII” inițiat de profesor de educație fizică și sport, prof. Banto Eszter de le Liceul Pedagogic ”Gh. Șincai „ Zalău.

Marșul pe bicicletă la care au participat peste 150 de elevi și profesori de la Liceul Pedagogic ”Gh. Șincai„ Zalău, Colegiul Național ”Silvania” Zalău, Liceul Tehnic ”Alexandru Papiu Ilarian”, Liceul Teoretic “Ion Agărbiceanu” Jibou, Școala Gimnazială ”Simion Bănuțiu” Zalău, Școala Gimnazială ”Gheorghe Lazăr” Zalău, a fost încheiat cu un Flash-Mob inedit și de impact.

Au fost formate din elevii unităților de învățământ participante cercurile olimpice, cele mai cunoscute însemne olimpice în cele 5 culori: albastru, negru, verde, galben, roșu, în timp ce pe fundal s-au putut audia Imnul României, Imnul Olimpic, Imnul Uniunii Europene.

Participanților, dar și celor care s-au aflat în zonă , le-au fost distribuite materiale promoționale care aduceau informații despre Jocurile Olimpice și însemnele olimpice.

Proiectul se va derula pe tot parcursul acestui an școlar, inițiatorii propunându-și să ofere elevilor posibilitatea acumulării a noi experințe inedite, interesante și eficiente, care să le aducă la cunoștință ideile generoase ale olimpismului, spiritul și principiile olimpice, pe lângă studierea aspectelor istorice, culturale, etice și sociale ale Mișcării Olimpice.

Prin activitățile propuse, vor fi promovate spiritul de fair–play, lupta împotriva violenței, a dopajului și se vor forma competențe care sunt legate de idealurile și valorile Olimpismului, precum și deprinderi, obișnuințe de practicare a sportului în timpul liber, tehnici de lucru în echipă și în condiții competitive, ghidați de valorile și principiile Olimpismului. În plus, proiectul va exploata și exersa creativitatea, competivitatea în spirit olimpic, atitudinea deschisă, pozitivă, lărgirea orizontului de trăire, acțiune și cunoaștere a elevilor implicați.

Au participat la activitate și profesorii coordonatori:

PREDESCU DAN, CRIȘAN CLAUDIU, PRODAN VASILE ,LUKACS ZOLTAN, MASTAN DORIN,IGNAT MARIAN,ȚÂRLE MONICA,TARR ADORJAN.CSILLIK GABRIEL alături de directorul A.O.R. Sălaj, prof. COZAC ALINA.

♦ prof. Banto Eszter

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ALTE SPORTURI