Connect with us

ALTE SPORTURI

CSS Zalău, vicecampioană naţională la lupte libere


După ce a câştigat primul tureu de calificare, luptătorii zălăuani au reuşit o prestaţie bună şi la cel de-al doilea turneu, la Odorheiu Secuiesc, clasându-se pe locul 2 la general. După o pauză de şapte ani, Zalăul este din nouă vicecampioană naţională, performanţă care ne face pe toţi mândri, iar sportivii şi antrenorii secţiei de lupte libere de la CSS Zalău ar merita apreciaţi şi sprijiniţi mai mult, având în vedere rezultatele pe care le obţin la competiţiile importante


În perioada 4 – 5 decembrie, la Odorheiu Secuiesc a avut loc a doua etapă, cea finală, a Campionatului Naţional pe Echipe la Lupte Libere. Organizată sub egida Federaţiei Române de Lupte, competiţia de la Odorheiu Secuiesc s-a desfăşurat la trei categorii, lupte libere, lupte greco-romane şi lupte feminine.

Înaintea disputării acestei etape, reamintim faptul că în prima etapă, desfăşurată la Câmpulung Muscel, CSS Zalău a ocupat locul 1 cu 120,5 puncte, urmată în clasament de CSS Odorheiu Secuiesc (115 puncte), CSS Viitorul Cluj (82,5 puncte) şi CSM Oneşti (74 de puncte).

Astfel, având în vedere că a câştigat prima etapă, CSS Zalău îşi propunea să repete isprava din primăvara, aşteptările fiind mari pentru lupătorii zălăuani. Pentru această competiţie, clubul zălăuan a deplasat un lot de 15 sportivi, însoţiţi de antrenorul Gheorghe Panc.

Pentru această etapă, CSS Zalău a făcut un protocol de colaborare cu CSM Călăraşi, pentru că, conform regulamentului ai voie să împrumuţi sportivi pentru maxim trei categorii, iar CSS Zalău a avut nevoie de sportivi la două categorii, 57 kg şi 61 kg.

Din lotul de 15 sportivi deplasaţi, opt au reuşit să  şi puncteze pentru echipă, clasându-se pe locuri fruntaşe. Cele mai bune rezultate le-au obţinut Simion Pop, locul 2 la categoria 92 de kilograme, Zainea Matei (56 kg, CSM Călăraşi), Sergiu Pop (65 kg), Vasile Moldovan (86 kg) şi Darius Puşcaş (125 kg), toţi obţinând locul 3.

În total, în cea de-a doua etapă, CSS Zalău a acumulat un punctaj de 137,5 puncte, iar cumulat cu rezultatul din prima etapă, a reuşit un total de 258 de puncte, suficient pentru locul 2 şi pentru titlul de vicecampioană naţională. CSS Odorheiu Secuiesc a câştigat Campionatul Naţional, acumulând un total de 320 de puncte, iar podiumul a fost completat de CSM Oneşti cu un total de 227 de puncte. Pe locul 4 s-a clasat CSS Viitorul Cluj cu 207,5 puncte.

Ultima dată când Zalăul a fost vicecampioană naţională la lupte libere se întâmpla în 2011. Astfel, după şapte ani de aşteptare, ne putem mândri, din nou, cu o asemenea performanţă, iar sportivii şi antrenorii merită aprecieri şi felicitări pentru acest rezultat care face cinste oraşului şi judeţului nostru.

“Medalia de vicecampion la echipe vine cu echipa pe care am construit-o anul trecut. Anul trecut au fost în ultimul lor an la cadeţi şi în acesta a fost primul lor an la juniori. Avem o echipă relativ tânără şi eu zic că suntem pe drumul cel bun. Mă declar mulţumit de rezultatul obţinut. Sigur, ne-am fi dorit să câştigăm locul 1, dar, din păcate, am fost destul de slăbuţi ca prestaţie la categoriile de mijloc, 70, 74 şi 79 de kilograme, unde sperăm ca pe anul viitor să ne putem întări. Le mulţumesc colegilor, domnului Pantea şi domnului Călian pentru ajutor şi sprijinul acordat la echipă. De asemenea, pe această cale îi mulţumesc şi domnului director Dorian Faur pentru sprijin şi susţinere şi Primăriei municipiului Zalău, pentru ajutorul acordat”, ne-a spus Gheorghe Panc.

CSS Zalău: Sergiu Pop (65 kg), Răzvan Bojan (70 kg), Dan Iepure (74 kg), Cristian Trif (79 kg), Antonio Chiba (86 kg), Vasile Moldovan (86 kg), Simion Pop (92 kg), Gabriel Săuca (97 kg) şi Darius Puşcaş (125 kg). Antrenori: Gheorghe Panc, Ioan Pantea şi Ioan Călian

Să spunem că pentru luptătorii de la CSS Zalău urmează o nouă competiţie importantă. Astfel, la finalul săptămânii va avea loc şi finala Cupei României, la Putna.

“Urmează Cupa României la juniori, unde vom deplasa 12 – 14 sportivi şi ne propunem câştigarea unei medalii. Şanse bune la medalii au Vasile Moldovan, Sergiu Pop şi Darius Puşcaş, cu menţiunea că cel din urmă este la Şcoala Poliţiei de Frontieră de la Fălticeni, dar sper să ne putem baza pe el la Cupa României”, ne-a mai spus Gheorghe Panc.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 12 decembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in ALTE SPORTURI