Connect with us

FOTBAL

Sălăjenii Romario Rus şi Adrian Micaş, campioni de toamnă cu ACS Fotbal Comuna Recea


Cei doi fotbalişti din judeţul nostru au evoluţii impresionante la gruparea din judeţul Maramureş şi şi-au ajutat echipa să termine pe primul loc turul din Seria a V-a din Liga a III-a, aşteptând încrezători returul de anul viitor


Începând cu această ediţie de campionat, la ACS Fotbal Comuna Recea au devenit colegi doi sălăjeni. Este vorba despre Romario Rus, cel care a avut un aport decisiv în clasarea grupării maramureşene pe locul 2 în stagiunea trecută, în spatele celor de la “U” Cluj şi Adrian Micaş, mijlocaş împrumutat chiar de la gruparea “şepcilor roşii”.

Cei doi fotbalişti din judeţul nostru s-au integrat perfect în sistemul lui Romulus Buia şi sunt jucători de bază în echipa celor de la ACS Fotbal Comuna Recea.

De altfel, cu cei doi sălăjeni în teren, gruparea din judeţul Maramureş a fost aproape de o surpriză în Cupa României, acolo unde a fost eliminată cu greu de “U” Cluj, după un meci foarte disputat.

În campionat, echipa din Recea a făcut meciuri la fel de bune şi la finalul turului, echipa pregătită de Romică Buia se află pe primul loc, având un avantaj de cinci puncte faţă de Minaur Baia Mare şi şase puncte faţă de AFC Csikszereda Miercurea Ciuc.

În ultimul meci din campionat, ACS Fotbal Comuna Recea a obţinut o victorie în faţa celor de la Sticla Arieşul Turda, o formaţie ce era neînvinsă de şapte etape.

Însă, la Recea, clujenii au dat peste o echipă puternică şi unită, cu jucători de calitate. Astfel, cu Adrian Micaş şi Romario Rus în teren, ACS Fotbal Comuna Recea s-a impus cu 2 – 1 în faţa echipei din Turda şi a încheiat prima parte pe locul 1.

Primul gol al întâlnirii a fost reuşit chiar de Romario Rus, cel care, scăpat singur spre poarta adversă l-a învins elegant cu o “scăriţă” pe sălăjeanul Rareş Pop, aflat în poarta Arieşului Turda.

A fost a 12-a victorie stagională, linia de clasament a maramureşenilor fiind completată de un rezultat de egalitate şi două eşecuri. Astfel, cu 37  de puncte, ACSF Comuna Recea ocupă primul loc, având un avans de cinci puncte faţă de Minaur Baia Mare şi un avantaj de şase puncte faţă de AFC Csikszereda Miercurea Ciuc.

Mai mult, echipa pregătită de Romică Buia se poate lăuda şi cu cel mai bun atac din Seria a V-a din Liga a III-a, având 40 de goluri marcate în cele 15 jocuri disputate în tur, având o medie de peste 2 goluri pe meci.

Romario Rus: “Sper la un retur la fel de reuşit şi la final să terminăm tot pe primul loc”

După cum spuneam şi mai sus, la această ascensiune a echipei din Recea au contribuit şi sălăjenii Adrian Micaş şi Romario Rus.

Cei doi au avut evoluţii foarte bune în tur şi apreciate de antrenorul Romulus Buia.

De altfel, Romario nu a avut evoluţii bune doar în tur pentru maramureşeni şi a fost unul dintre  factorii principali şi pentru locul 2 obţinut în sezonul trecut de echipa din Recea, în spatele celor de la “U” Cluj.

Prin prestaţiile sale, mijlocaşul din Rus i-a convins pe oficialii grupării maramureşene să facă tot ce le stă în putinţă pentru a-l păstra în lot.

Romario le-a răsplătit încrederea şi în acest sezon şi chiar dacă nu a apărut atât de des la finalizare, sălăjeanul a devenit un creator pentru colegii lui.

Romario Rus a reuşit 5 goluri în acest sezon, printre care unul în meciul din Cupa României, împotriva celor de la “U” Cluj şi unul extrem de important în victoria obţinută de Recea pe terenul celor de la Miercurea Ciuc. Sălăjeanul a şi furnizat peste 10 pase decisive.

“Am avut un tur de campionat foarte bun, cu doar două înfrângeri şi un egal, ceea ce se vede şi în clasament unde suntem pe primul loc la o diferenţă de cinci puncte faţă de locul doi, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure. Eu sper la un retur la fel de reuşit şi la final să terminăm tot pe primul loc, acolo unde cred că ne este locul. La Recea mă simt bine, deoarece este o echipă frumoasă”, ne-a spus Romario Rus.

Adrian Micaş: “Avem un grup unit  şi sunt convins că nu se vor schimba prea multe în retur ”

În ceea ce îl priveşte pe Micaş, jucătorul împrumutat de la “U” Cluj a devenit om de bază la Recea şi în prima parte a campionatului are un gol marcat şi a furnizat şi opt pase decisive.

“M-am acomodat foarte repede la Recea, încă din primele zile. Pe câţiva dintre băieţi îi cunoşteam deja, iar ceilalţi m-au primit cum nu se putea mai bine, inclusiv antrenorii. În tur, am avut parte de un parcurs bun cu mici excepţii. În retur, sunt convins că nu se vor schimba prea multe. Avem un grup unit şi indiferent de adversar, noi ne dorim doar victoria”, ne-a spus Adrian Micaş.

Adrian Micaş: “Sunt alături de Universitatea Cluj şi îmi doresc să promoveze”

Mijlocaşul originar din Chieşd nu şi-a uitat echipa de care aparţine şi ne mărturiseşte că, pe cât posibil, urmăreste toate meciurile celor de la “U” Cluj. Mai mult, Micaş spune că va fi alături de Universitatea la meciul important de vineri, împotriva celor de la Chindia Târgovişte, din cadrul etapei a doua din returul Ligii a II-a.

De fapt, şi el este în continuare în inimile suporterilor şi reamintim faptul că la jocul dintre ACS Fotbal Comuna Recea şi “U” Cluj din Cupei României, suporterii “şepcilor roşii” i-au scandat numele.

“Le urmăresc toate meciurile şi îmi doresc să promoveze. Sunt alături de ei în meciul de vineri contra celor de la Chindia Târgovişte, un meci care contează mult pentru clasament. Sunt convins că băieţii vor câştiga. În legătură cu meciul de Cupa României, pot să spun că nu am avut parte de un sentiment mai frumos”, a mai spus talentatul mijlocaş sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL