Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Un nou centru medical de permanenţă în Sălaj!


Noul centru de performanţe va fi funcţional începând de vineri, 7 decembrie, la Şimişna şi va fi arondat comunele Rus, Zalha, Şimişna, Gâlgău, Poiana Blenchii, Ileanda, Letca și Lozna, urmând a va deservi aproximativ 12.000 de locuitori. Asistența medicală va fi asigurată de șase medici de familie din comunele arondate


Veste bună pentru opt comune din Nordul şi Nord-Estul judeţului Sălaj.

La începutul acestei săptămâni, în localitatea Șimișna nr. 419, va fi deschis un nou centru medical de permanență!

Centrul va fi funcțional începând de vineri, 7 decembrie, într-un spațiu modern, cu toate dotările necesare, pus la dispoziție Primăria şi Consiliul Local Şimişna.

Olga Stana – președintele-director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj – precizează faptul că asistența medicală în cadrul centrului va fi asigurată de șase medici de familie din comunele arondate, în baza unor contracte încheiate cu instituția menționată.

Orarul Centrului medical de permanență “Lenuţa” din Șimișna va fi, în cursul săptămânii, între orele 15.00-8.00 (a doua zi), iar sâmbăta, duminica și sărbătorile legale în intervalul 8.00-7.00 (a doua zi).

Potrivit directorului Direcție de Sănătate Publică Sălaj – Ligia Marincaș, centrul va deservi opt comune – Gâlgău, Ileanda, Letca, Lozna, Poiana Blenchii, Rus, Şimişna şi Zalha, cu o populație totală de 11.777 de locuitori.

În zona respectivă sunt trei comune – Poiana Blenchii, Lozna şi Zalha – în care nu există medici de familie de mai mulți ani și care nu sunt atractive pentru medici datorită numărului mic de locuitori, de aproximativ 800, până la 1.200 de locuitori pe comună.

De asemenea, distanţa între localitatea de graniţă a judeţului, Gostila (comuna Poiana Blenchii), şi centrul de permanenţă din localitatea Şimişna este de 25 km, iar între Gostila şi spitalul cel mai apropiat – Spitalul Orăşenesc Jibou, este de 68 km.

Distanţa între Şimişna şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, care are şi UPU în structură, este de 85 km și în toată zona mai există doar o subunitate SMURD, în localitatea Ileanda.

Cu această ocazie, autorităţile locale de la Şimişna – prin cuvântul primarului Călin Prodan – au dorit să mulţumească tuturor celor care au fost implicaţi în acest proiect!

 


Programul de funcţionare al Centrului

Luni -Vineri: de la ora 15.00 până la ora 8.00 a dimineţii următoare

De vinerea de la ora 15.00, Centrul va funcţiona non-stop până lunea dimineaţa, la ora 8.00.


 

2796 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj