Connect with us

BOX

Ultima medalie din carieră pentru pugilistul Adrian Popuţea


Sportivul de la CSM Zalău a urcat în ring pentru ultima dată la Campionatul Naţional de Seniori de la finalul săptămânii trecute. Popuţea a reuşit să obţină medalia de bronz la competiţia desfăşurată la Iaşi şi pune capăt unei cariere pline de succes şi performanţe demne de apreciat


La finalul săptămânii trecute, în judeţul Iaşi, în comuna Tomeşti mai exact, a avut loc ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Box la Seniori. A fost o competiţie mai specială pentru judeţul nostru, în special pentru pugilistul Adrian Popuţea, cel care cu această ocazie a urcat pentru ultima dată în ring.

Fără doar şi poate, cel mai bun pugilist sălăjean la ora actuală a decis să pună punct unei cariere pline de succes şi medalii. La ediţia din acest an a Campionatului Naţional, Popuţea, alături de “rivalul” său de-o viaţă, Mihai Nistor au fost capi de serie şi astfel au beneficiat de primul tur liber la categoria +91 de kilograme. La această categorie, alături de cei doi capi de serie, au mai fost înscrişi alţi 10 sportivi.

Adrian Popuţea a intrat în ring împotriva lui Ionuţ Străchinaru de la SCM Bacău. Pugilistul de la CSM Zalău l-a învins fără emoţii pe băcăuan şi s-a calificat în semifinalele competiţiei, acolo unde îl aştepta Daniel Burciu de la Dinamo. De altfel, cei doi s-au întâlnit în această fază şi la ediţia de anul trecut a Campionatului Naţional. Atunci, Popuţea s-a impus, însă, din păcate, de această dată situaţia a fost alta.

Astfel, la capătul unui meci foarte echilibrat, arbitriI i-au dat câştig de cauză dinamovistului, iar sălăjeanul nostru a rămas cu medalia de bronz.

“A fost ultimul meci. Am discutat demult cu maestrul Dragoş despre asta. Noi am hotărât de la începutul anului că acesta va fi ultimul meu Campionat Naţional ca şi sportiv. Cred că ajunge ca şi sportiv şi de acum încolo sper să reuşesc să găsesc următorii campioni pentru judeţul Sălaj, în calitate de antrenor”, ne-a spus Adrian Popuţea.

Fără doar şi poate, pugilistul sălăjean a avut o carieră plină de succes, cu multe medalii şi faptul că a “rezistat” atâţia ani, fiind cel mai longeviv sportiv de la CSM Zalău, după cum ne spune şi maestrul Ioan Dragoş: “Pentru Adrian Popuţea a fost ultimul meci din carieră. Aşa ne-am înţeles că după ediţia din acest an a Campionatului Naţional, ne vom ocupa doar de pregătirea sportivilor. Avem mult de lucru. A făcut destul, a adus 13 medalii la seniori, plus alte câteva la juniori la Naţionale. Popuţea este cel mai longeviv sportiv de la CSM Zalău. Şi-a încheiat cariera frumos, cu o medalie”.

Să spunem că acum, Adrian Popuţea se va axa pe cariera de antrenor şi se va ocupa de pregătirea sportivilor de la CSM Zalău alături de maestrul Ioan Dragoş.

“Îmi doresc să obţin rezultate mult mai bune în calitate de antrenor, decât ceea ce am reuşit ca şi sportiv. Vrem să facem CSM Zalău unul dintre cele mai bune cluburi de box din ţară”, ne-a spus Popuţea.

Să menţionăm faptul că Adrian Popuţea nu a fost singurul reprezentant al judeţului Sălaj la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de seniori. Astfel, alături de titratul pugilist sălăjean, CSM Zalău a mai propus un sportiv, pe Boda Ferenc, la categoria 56 de kilograme. Acesta s-a aflat la prima participare la un Campionat Naţional la nivelul seniorilor şi a făcut o figură frumoasă, chiar dacă a pierdut la puncte încă după primul meci, împotriva lui Ion Dudulică de la Năvodari.

“Boda a făcut o figură frumoasă, un meci bun, dar având în vedere că s-a aflat la prima participare la Campionatul Naţional de Seniori, s-a comportat foarte bine şi sunt foarte mulţumit de el, este un sportiv de perspectivă. E un copil foarte serios”, ne-a spus Ioan Dragoş.

“Boda Ferenc a făcut un meci frumos care îmi dă încredere că are potenţial pentru cucerirea unei medalii, anul viitor, la Campionatul Naţional U 22, dar şi la seniori”, a spus şi Adi Popuţea.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 5 decembrie. 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX