Connect with us

FOTBAL

Non-combat în fotbalul mic din Sălaj


Susţinând că este dezavantajată de arbitri şi de comisiile AJF, nou-promovata Steaua Cosniciu a recurs un gest inedit în partida din ultima etapă cu CS Barcău Nuşfalău. Astfel, în ultimele minute, după ce arbitrul a acordat un penalty pentru adversari, echipa din comuna martir Ip a refuzat să mai participe la joc şi jucătorii au stat şi s-au uitat cum au mai primit două goluri!?


Gest inedit în fotbalul mic din judeţul Sălaj.

La partida de Liga a IV-a dintre CS Barcău şi nou-promovata Steaua Cosniciu, desfăşurată chiar în ultima etapă a turului, oaspeţii au avut un moment de refulare ca urmare a tuturor nemulţumirilor din acest sezon, care au culminat în partida de duminică.

Ca urmare, în semn de protest, Steaua de Sălaj au refuzat să mai participe la joc în ultimele minute, după ce arbitrul Paul Unimătan a acordat un avertisment şi o lovitură de la 11m împotriva din Cosniciu.

Mai exact, jucătorii şi portarul au rămas stană de piatră în ultimele minute şi s-au uitat cum jucătorii de la CS Barcău au trimis mingea în poartă de două ori!!!

La ultimul gol, jucătorul Cătălin Anghel a primit mingea la mijlocul terenului şi a făcut o incursiune către poarta adversarilor, în care portarul era ieşit la vreo 3-4 metri de linia de poartă, marcând  pentru 6 – 2!

Acesta nu a fost primul meci în care nou-promovata a acuzat maniera de arbitraj, jucătorii de la Cosniciu precizând că în acest an ei au pierdut mai multe puncte pe mâna arbitrilor.

De exemplu, la meciul de la Crişeni, cei de la Steaua s-au plâns că arbitrii au prelungit jocul până când au câştigat gazdele. Vezi AICI amănunte.

Mai mult, în etapa a II-a, Steaua a câştigat clar pe teren în deplasarea de la Halmăşd, cu scorul de 4 – 0, dar jocul s-a omologat la “masa verde” cu scorul de 3 – 0 pentru gazde!

 


CS Barcău Nuşfalău – Steaua Cosniciu 6 – 2 (3 – 1)

Au marcat: Eduard Trinka (‘14), Cătălin Anghel (‘21 şi 90+2), Adelin Neaga (‘34) şi Nicolae Rad (‘90-pen. şi 90+1), respectiv Adrian Dregan (‘6-pen.) şi Cătălin Pop (‘63)

CS Barcău: Kocsis Istvan (‘88 Paul Cosma) – Tamas Sălăgeanu (‘34 Cristian Onica), Nagy Levente, Kallai Geza, Boldizsar Attila, Adelin Neaga, Cătălin Anghel, Ionuţ Lontea, Raul Vetişan (‘68 Kallai Maradona), Nicolae Rad (cpt.) şi Eduard Trinka (‘83 Nemes Berthold). Rezerve: Cosmin Mitroi, Ilyes Tamas şi Lakatos Karoly. Antrenori: Ciprian Grecu şi Adrian Damian. Delegat: Fazakas Lorand

Steaua: Doru Opriş – Sorin Dregan, Alexandru Stan, Marius Bădăcean, Tudor Brândea (‘58 Gavril Tămaş), Florin Chiş (‘76 Adrian Tarce), Cătălin Pop, Adrian Dregan (cpt.), Ioan Ardelean, Nicu Seutea şi Gaspar Zsolt. Rezerve: Darius Varga, Septimiu Şumălan, Dan Puşcaş, Paul Coman şi Ionuţ Duma. Delegat: Liviu Ola. Conducător: Radu Chiorean

Au arbitrat: la centru: Paul Unimătan (Zalău), asistenţi: Andrei Morar (Zalău) şi Dull Patrick (Sărmăşag)

Observator AJF: Simion Corb (Zalău)

Jucătorul meciului: CĂTĂLIN ANGHEL


 

DECLARAŢII LA CALD

Ciprian Grecu – antrenor CS Barcău: “Am meritat victoria”

„Nu am înţeles atitudinea celor de la Steaua Cosniciu din prelungiri. Chiar nu aveau ce să-i reproşeze arbitrului Unimătan. Dacă ei au vrut doar să stea pe teren, noi ne-am văzut de treabă.  Fiecare ar trebui să îşi vadă valoarea echipei sale şi să fim serioşi, era greu ca cei de la Cosniciu să scoată un rezultat pozitiv la Nuşfalău. Au o echipă bună şi într-adevăr scorul a fost strâns până spre final, dar din cauza noastră, fiindcă noi nu ne-am fructificat numeroasele ocazii. Victoria noastră a fost meritată. La ce lot am avut suntem mulțumiți de ce am reușit în acest tur. Mulțumim conducerii pentru sprijin și sperăm ca în retur să arătăm mai bine”.

Sorin Dregan – jucător Steaua Cosniciu: “Am decis să protestăm împotriva arbitrajului”

“E inadmisibil felul în care se comportă cu noi unii arbitri, în special Paul Unimătan. De fiecare dată când ne arbitrează am impresia că regulamentul se aplică într-un fel pentru noi şi cu totul diferit pentru adversari, indiferent care ar fi ei. În meciul de duminică, pe lângă cele două goluri anulate, au fost mai multe decizii în defavoarea noastră. La faza la care am primit penalty, Cătălin Anghel a făcut fault din spate din postură de ultim apărator. Sunt sigur că dacă faza s-ar fi petrecut în careul nostru am fi rămas în 10 oameni, la fel cum s-a întâmplat în urmă cu doi ani când acelaşi Unimătan l-a eliminat pe Cătălin Pop în meciul cu Rapid Jibou. La acea fază, Cătălin Pop a făcut fault din postură de ultim apărător, faza petrecându-se undeva la aproximativ 25 de metri de poartă, lateral dreapta. De data aceasta, Cătălin Anghel a primit doar o avertizare verbală, ca mai apoi să mai urmeze două-trei avertizări cum că e ultima dată. A urmat un alt fault, de data aceasta unul tactic, undeva în lateral, fază la care s-a oprit un atac promiţător, dar nici de data aceasta Cătălin Anghel nu a primit galben. Nu la fel s-a întâmplat şi în cazul nostru. La primul fault prin alunecare eram avertizaţi cu cartonaş. Totul a culminat cu galbenul primit în minutul 88, când Ioan Ardelean a fost atins în braţ de mingea şutată de un adversar, fază la care oaspeţii au primit penalty. În prelungiri am decis să protestăm împotriva arbitrajului prin nejucarea mingii, dar băieţii de la Nuşfalău au fost lipsiţi de fair-play şi au înscris două goluri, deşi scorul era 4 -2 în acel moment. Nu pot să înţeleg de unde atâta nesimţire şi atâta îngâmfare din partea arbitrului. Decât să ne mai arbitreze Unimătan, mai bine un tânăr cu ceva experienţă, dornic de afirmare, care face asta din plăcere nu din obligaţie”.

Mai multe detalii în ziarul Sportul Sălăjean din 28 noiembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL