Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cum își bate joc Guvernul de oamenii din șase județe din Ardeal: elicopterul SMURD ajunge la casat înainte de a se da drumul heliportului de la Jibou!


Considerat vital pentru Transilvania de Nord-Vest, heliportului de la Jibou este departe de a fi finalizat, iar acest lucru aduce un val de critici Guvernului


Astfel, europarlamentarul Daniel Buda a postat un mesaj virulent împotriva Guvernului, împotriva ministrului Viorica Dăniclă, dar şi împotriva ministrului Carmen Dan şi a lui Raed Arafat – secretar de stat și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În cele de mai joc, puteţi vedea postarea europarlamentarului sălăjean.

“De trei ani de zile locuitorii din șase județe din Ardeal așteaptă să vină elicopterul SMURD la Jibou.

Trei ani în care autoritatea județeană din Sălaj a construit hangarul, dar a „uitat” să cuprindă și pista de aterizare pentru elicopter.

De atunci a început tevatura hârtiilor fără finalitate.

Terenul pe care a fost construit hangarul, fără pistă, a trecut pe rând din proprietatea Primăriei din Jibou la IGSU, la Consiliul Județean Sălaj și iar la IGSU, pentru ca acum, de mai bine de doi ani, să se aștepte semnătura bravului ministru Camen Dan ca terenul și investiția să se mute iar în proprietatea Consiliului Județean pentru a se construi și pista uitată.

O epopee curat românească în care vedem cum autotitățile, de la București până la cele locale, își dau cu stângul în dreptul și ridică din umeri.

Asta în timp ce elicopterul SMURD nu deservește pacienții din cele șase județe arondate. Vorbim despre Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

Vorbim despre cazurile grave, oameni a căror viață atârnă de un fir de ață și pentru care transportul rapid de la o unitate spitalicească fără dotările necesare la o clinică de specialitate înseamnă o șansă la viață.

Vorbim despre acei gemeni născuți prematur de o sălăjeancă care i-a pus pe medici în situația de a alege viața cui o salvează, pentru că nu aveau decât o ambulanță dotată cu aparatura necesară pentru bebeluși.

Vorbim despre marii arși, pentru care minutele înseamnă linia despărțitoare dintre viață și moarte.

Vorbim despre victimele accidentelor rutiere din Satu Mare care au nevoie de intervenții chirurgicale complicate și rapide pe care le pot avea doar în centre precum Clujul sau Tg. Mureș.

Vorbim despre respectul față de viața semenilor noștri, pe care idioții birocrației de la București îi ignoră cu desăvârșire.

Doamna Carmen Dan, ministrul gazării populației interne, are în vârful pixului semnătura prin care se deblochează situația hangarului SMURD de la Jibou.

De doi ani nu e în stare de o minimă compasiune pentru românii din Regiunea de Nord-Vest.

Pentru că accidentele, boala sau situațiile de urgență nu-și aleg victimele după carnetul de partid. Iar fiecare moarte care survine din cauza întârzierilor în acordarea serviciilor medicale potrivite se contabilizează la „realizările” sale ministeriale.

Fac apel public ca situația hangarului SMURD de la Jibou să se deblocheze.

Doi ani de zile pentru o semnătură, în condițiile în care există sursa de finanțare pentru construirea lui, există hangarul, există elicopterul, există personalul pregătit pentru folosirea acestuia, doi ani de zile este o perioadă inacceptabilă pentru ca ministrul Carmen Dan să înțeleagă că vorbim de vieți omenești.

Doamna Viorica Dăncilă, ca premier, vă revine responsabilitatea față de toți românii, ardeleni sau nu. Doamna Carmen Dan, dacă domnul Dragnea v-a confiscat pixurile, vă trimit unul de la Cluj, că de la Bruxelles știm că vă repugnă.

Domnule Arafat, situația pe care o tolerați este inadmisibilă chiar și pentru dumneavoastră”.

Daniel Buda, europarlamentar

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj