Connect with us

ALTE SPORTURI

Szabo Robert a încheiat pe podium Campionatul de Rally Sprint


Deşi s-a confruntat cu probleme mari la maşina de concurs şi nu a putut lua startul la trei etape din cele cinci programate de Campionatul Internaţional, pilotul zălăuan a terminat pe locul 3 la categoria Avansaţi


S-a tras cortina peste Campionatul Internaţional de Rally Sprint. Competiţia organizată de ACS Satu Mare, CS Rider’s Satu Mare, Primăria şi Consiliul Loca Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Satu Mare a ajuns la final, la capătul a cinci etape pline de motoare turate, spectacol pe patru roţi şi întreceri echilibrate şi cu mult suspans.

În cadrul Campionatul Internaţional de Rally Sprint, judeţul Sălaj se poate mândri cu Szabo Robert, de departe cel mai bun pilot al judeţului nostru, dar şi cu Beko Istvan, cel care îşi are originile în comuna Meseşenii de Jos.

Ediţia 2018 a început cum nu se poate mai bine pentru Szabo Robert, care a câştigat prima etapă de la Satu Mare, la categoria Avansaţi, dar şi la OPEN.

Însă, din păcate, de atunci au început să apară problemele pentru pilotul sălăjean, iar acesta nu a mai putut lua startul etapelor II şi III, din cauza unor defecţiuni la maşina de concurs.

A revenit în etapa a IV-a, la Carei, acolo unde a concurat cu maşina de oraş şi a uimit pe toată lumea când a obţinut locul 1 la Avansaţi şi locul 3 la OPEN.

La finalul săptămânii trecute, a avut loc şi cea de-a cincea etapă şi totodată ultima din Campionatul Internaţional ACR Rally Sprint 2018, la Satu Mare.

Dar, Szabo Robert nu a putut lua startul, ratând astfel a treia etapă din cele cinci programate de organizatori. Cu toate acestea, cele două locuri 1 obţinute la categoria Avansaţi i-au adus suficiente puncte sălăjeanului pentru ca la finalul campionatului să se claseze pe locul 3 în clasamentul general al categoriei Avansaţi.

Dacă două etape au fost suficiente pentru o clasare pe podium pentru Szabo Robert, ne întrebăm oare cum ar fi fost dacă pilotul sălăjean ar fi putut participa la toate etapele? Rămâne de văzut, poate la ediţia de anul viitor…

“Nici nu am ştiut că am ieşit pe locul 3, m-au sunat colegii să-mi spună. Două etape am participat şi am luat locul 1 la Avansaţi şi am acumulat un punctaj destul de mare care să îmi permită să închei campionatul pe locul 3 la categoria Avasnaţi, însă totuşi am fost departe de locul 1. M-am confruntat cu mai multe probleme de-a lungul acestui sezon şi nu am fost atent la organizarea etapelor. Ce-i drept, nu am pus nici pe primul loc acest sport, dar anul viitor promit că o să fiu mai atent şi o să-mi repar şi maşina. Sper să am mai mult timp liber şi poate voi primi şi sponsorizare”, ne-a spus Szabo Robert.

Să spunem că pilotul zălăuan vrea să revină în forţă la Raliul Zăpezii, competiţie ce va avea loc la începutul anului viitor.

“Maşina mare de concurs este aproape gata şi sper ca primul concurs să fie la Raliul Zăpezii. Dar, pentru anul viitor, voi pregăti încă o maşină de concurs, ca rezervă, pentru a nu mă mai confrunta cu problemele din acest an”, a mai spus pilotul sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ALTE SPORTURI