Connect with us

DIVIZIA A1

MOMENT GREU. Adi Feher şi-a anunţat retragerea!


După o carieră de pomină de aproape două decenii, în care a cucerit nu mai puţin de 22 de medalii în România şi Austria, voleibalistul în vârstă de 39 de ani este obligat să spună “ADIO” carierei sportive, din cauza unor probleme de sănătate


Final din carieră pentru unul dintre cei mai valoroşi şi mai emblematici voleibalişti români din ultimii 20 de ani.

Adrian Feher (n. 5 decembrie 1979) a evoluat la loturile naţionale mai bine de 15 ani şi ani la rând a fost cel mai bun libero din România.

Deşi este originar din Maramureş, poate fi considerat deja un zălăuan cu acte în regulă, deoarece el s-a stabilit încă din anul 2009 în oraşul de la poalele Meseşului.

Acesta este de fapt şi anul în care voleibalistul a venit la CS Remat Zalău de la austriecii AON Hottvolley Viena, cu care evoluase în Liga Campionilor.

A jucat aproape un deceniu doar pentru Zalău!

Aproape nouă ani neîntrerupţi, experimentatul libero a îmbrăcat doar tricoul formaţiilor din Zalău, este vorba de CS Remat şi CS Volei Municipal, cu care a devenit multiplu campion.

Adi Feher este este de fapt şi singurul voleibalist care a cucerit patru medalii de aur la poalele Meseşului!

Din păcate, unele neînţelegeri cu conducerea clubului au făcut ca el să părăsească echipa în timpul sezonului trecut şi din luna ianuarie până la finalul campionatului a activat la Arcada Galaţi.

În vară, el ajunsese la un nou acord cu şefii grupării de pe Dunăre pentru încă un an. “Cam acesta va fi şi ultimul sezon din cariera mea”, preciza atunci jucătorul.

Unele dureri la spate i-au făcut probleme şi astfel voleibalistul a pierdut pregătirea de vară. El a făcut mai multe tratamente, în speranţa unei reveniri spectaculoase la fileu.

Ultimul a fost cel de la Centrul Fizio-Kinetoterapie şi Recuperare Medicală “Physiokinetic” de la Bistriţa, unde sub atenta supraveghere a doctorului Adrian Chirlejan s-a încercat o mică minune.

Adrian Feher: “Să revin în teren la 40 de ani, după un an de absenţă era prea mult. În aceste condiţii, am decis să îmi întrerup activitatea în sportul de performanţă

Din păcate, sportivul nu s-a putut recupera în proporţie de 100%, deoarece pentru aceasta era nevoie de o operaţie. Feher a tot cântărit şi recent a luat o decizie importantă: se retrage din activitatea sportivă!?

“În vară am fost diagnosticat cu hernie de disc cervicală. Am urmat un tratament, am încercat să mă apuc de antrenamente, dar după o săptămână accidentarea a recidivat. Îmi pare rău, dar asta este situaţia şi nu prea pot să fac nimic. Oricum era ultimul sezon pe care aveam de gând să îl joc. Ca să mai pot juca, trebuia să fac o operaţie. Cu perioada de recuperare, pierdeam aproape un an. Să revin în teren la 40 de ani, după un an de absenţă era prea mult. În aceste condiţii, am decis să îmi întrerup activitatea în sportul de performanţă. Încă nu ştiu ce vreau să fac  pe viitor. Deocamdată, mă aflu într-o perioadă de pauză”, a declarat Adrian Feher pentru ziarul Sportul Sălăjean.

Astfel, voleiul românesc rămână mai sărac, dar performanţele realizate de Feher rămân în istorie şi acestea nu sunt deloc puţine.

Într-o carieră de aproximativ două decenii la nivel de maximă performanţă, el a cucerit peste 20 de medalii, între care şapte medalii de aur patru cu Zalăul (trei cu CS Remat, unul cu CS Volei Municipal), două cu Petrom Ploieşti, dar a fost şi campion al Austriei cu AON Hottvolley Viena!

În România, voleibalistul a jucat pentru Ştiinţa Explorări Baia Mare, Petrom Ploieşti, Dinamo Bucureşti, CS Remat, CS Volei Municipal Zalău şi Arcada Galaţi.

 


Vitrina de trofee cucerite de Adrian Feher:

3 titluri naţionale cu CS Remat Zalău

2 titluri naţionale cu Petrom Ploieşti

1 titlu naţional cu CS Volei Municipal Zalău

1 titlu naţional cu AON Hottvolley Viena (Austria)

3 medalii de argint cu Petrom Ploieşti

3 medalii de argint cu CS Volei Municipal Zalău

1 medalie de argint cu Dinamo Bucureşti

1 medalie de argint cu Arcada Galaţi

1 medalie de argint cu AON Hottvolley Viena

1 medalie de bronz cu CS Volei Municipal Zalău

3 Cupe ale României cu CS Volei Municipal

2 Cupe ale României cu Petrom Ploieşti


 

1342 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1