Connect with us

HANDBAL

HC Zalău s-a despărţit de încă o jucătoare!


La scurt timp după ce a renunţat la Andreea Stângă, gruparea sălăjeană s-a despărţit şi de Cristina Lung, portarul care abia în vară venise de la SCM Craiova


Ani la rând, Gheorghe Tadici a pus accentul pe promovarea jucătoarelor tinere, iar în vară a reuşit să transfere nu mai puţin de cinci handbaliste, majoritatea dintre ele fiind internaţinale de tineret.

Chiar dacă avea deja doi portari în lot, este vorba de Paula Teodorescu şi Raluca Kelemen, Tadici a transferat-o şi pe Cristina Lung de la SCM Craiova.

“Portăriţa” de 18 ani a venit însă la pachet cu Teodora Popescu o altă handbalistă  transferat de la Craiova, iar managerul de la HC Zalău avea mari speranţe în calităţile lui Lung, care în vară a fost şi cu România la Campionatul Mondial din Ungaria.

“Chiar dacă are 18 ani, Cristina Lung este un talent şi poate deveni un portar emblematic. Ea provine dintr-o familie mare de portari şi ştie ce însemană sportul. Va putea progresa foarte mult. Am început discuţiile pentru Teodora Popescu din luna mai, prin impresari. Împreună cu ea şi-a manifestat dorinţa să vină la Zalău şi Cristina Lung. Cele două sunt prietene foarte bune, iar părinţii lor sunt prieteni de familie”, spunea Tadici în vară.

Având şi o vârstă “fragedă”, Cristina Lung era greu să poată juca în faţa experiementatei Paula Teodorescu dar şi a talentatei Raluca Kelemen, care se află la Zalău din vara anului 2017.

Cu toate acestea, Cristina Lung a fost folosită de Tadici la unele meciuri, pentru a prinde experienţă.

Cele două părţi s-au despărţit însă destul de repede, după doar patru luni, astfel că “portăriţa” nu mai face parte din lotul Zalăului dinaintea meciului de la Buzău.

Cristina Lung este a doua jucătoare de care HC Zalău se desparte în această perioadă după ce tot în săptămânile trecute, Tadici a renunţat şi la Andreea Stângă.

Gheorghe Tadici: “Cristina Lung era elevă şi am considerat  împreună cu părinţii ei că este mai bine să plece acasă”

Dacă Stângă a plecat deoarece antrenorul Zalăului a fost nemulţumit de randamentul ei, în cazul despărţirii de Cristina Lung motivele sunt cu totul altele.

“Săptămâna trecută am încheiat colaborarea cu Cristina Lung. I-am chemat părinţii să vină să o preia precum pe domnişoara Stângă. Motivele despărţiri sunt legate de performanţă. Ea era elevă şi am considerat  împreună cu părinţii ei că este mai bine să plece acasă”, ne-a informat Gheorghe Tadici.

Să mai spunem că Cristina Lung provine dintr-o familie mare de sportivi, fiind fiica fostului portar al Stelei – Tiberiu Lung şi nepoata celebrului Silviu Lung, goalkeeper care a apărat în anii de glorie ai Univeristăţii Craiova.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 21 noiembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL