Connect with us

Ştiri din Sălaj

Atașatul militar al Poloniei în România la Șimleu Silvaniei!


În micuţa urbe de la poalele Măgurii, Mr. Col. Jerzy Jankowski s-a întâlnit cu primarul Septimiu Cătălin Ţurcaş, iar una dintre discuţii a fost posibilitatea de a se realiza o înfrăţire între Şimleu Silvaniei şi un oraş de lângă Cracovia


Cu ocazia participării la o reuniune NATO care a avut loc la #Oradea, Mr. Col. Jerzy Jankowski s-a oprit şi în judeţul Sălaj.

Mai exact, popasul a fost făcut la Șimleu Silvaniei, deoarece atașatul militar al Poloniei în România a dorit să revadă orașul natal al celui mai iubit rege al Poloniei – Ștefan Bathory.

Atașatul militar a avut o întrevedere cu primarul orașului – Septimiu Cătălin Țurcaș, în cadrul căreia a comunicat dorința edilului unui oraș de lângă Cracovia de a se înfrăți cu orașul Șimleu Silvaniei.

”Prietenii noștri polonezi îl iubesc pe Ștefan Bathory și, datorită faptului că acesta s-a născut la Șimleu Silvaniei, se atașează de orașul natal al celui mai iubit rege al Poloniei. Este șansa noastră de a dezvolta relații cât mai strânse cu Polonia, așa cum o facem și cu prietenii din Ungaria și Israel. Aceste prietenii și înfrățiri arată că orașul Șimleu Silvaniei este cel mai important centru cultural al Sălajului”, a declarat primarul Septimiu Țurcaș după întâlnirea cu atașatul militar al Poloniei în România.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj