Connect with us

Ştiri din Sălaj

Caravana Unirii face popas şi în Sălaj!


Pentru a reface în mod simbolic traseul înaintaşilor lor care au participat la Unirea de la 1 Decembrie 1918 un convoi de 10 căruţe trase de cai va pleca din Sighetu Marmaţiei spre Alba Iulia şi va avea un popas şi în judeţul nostru, în comuna Gâlgău pe Someş


Singura comună din Sălaj unde poposește convoiul de căruțe care pornește din Sighetu Marmației și are ca destinație Alba-Iulia de 1 decembrie este Gâlgău.

Un convoi de 10 căruţe trase de cai va pleca din Sighetu Marmaţiei spre Alba Iulia, cu peste 100 de persoane îmbrăcate în costume populare, pentru a reface în mod simbolic traseul înaintaşilor lor care au participat la Unirea de la 1 Decembrie 1918.

Plecarea din Sighetu Marmației va avea loc în 22 noiembrie, dată la care se împlinesc 100 de ani de la adunarea populară a sighetenilor, în cadrul căreia au fost aleşi delegaţii pentru Alba Iulia.

Convoiul va prelua şi trei steaguri de la Săpânţa, Sighetu Marmaţiei şi Cicârlău, despre care se presupune că au fost cele cu care s-au deplasat localnicii spre Alba Iulia în 1918.

În Sălaj, convoiul sighetenilor va face popas în comuna Gîlgău, în data de 24 noiembrie.

”Haideți alături de noi, pe 24 Noiembrie 2018, ora 16,00, să întâmpinăm Caravana Unirii care va poposi în singura comună din Sălaj, la Centrul Turistic din Gâlgău, unde îi vom aștepta cu pâine caldă și sare, și cu un program artistic”, spune primarul comunei Gîlgău – Cristian Ungur.

Comunitatea din Gîlgău se mobilizează pentru primirea Caravanei Unirii pe care o găzduiește peste noapte.

Pentru a marca momentul solemn așa cum se cuvine, gâlgăuanii vor întâmpina convoiul îmbrăcați în portul specific locului.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj