Connect with us

Ştiri din Sălaj

“Mascaţii” au descins la trei case din Sălaj şi au reţinut patru persoane


Acţiunea a avut loc sâmbătă pe raza comunei Creaca şi s-a soldat cu reţinerea a patru persoane bănuite de şase infracţiuni de furt calificat şi o tentativă la infracţiunea de furt calificat, toate pe raza comunei Letca


Pe data de 17 noiembrie, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat mai multe percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de mai multe infracţiuni de furt calificat. Patru persoane au fost reţinute.

Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, oamenii legii au efectuat trei percheziţii domiciliare, pe raza comunei Creaca, la locuinţele a patru persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani.

Tinerii sunt bănuiţi de comiterea a şase infracţiuni de furt calificat şi o tentativă la infracţiunea de furt calificat.

“Din probatoriul administrat în cauză s-a stabilit că, în perioada 4 – 12 noiembrie a.c., aceştia au pătruns în anexele gospodăreşti a şapte persoane din comuna Letca, de unde au sustras mai multe bunuri (acumulatori auto, aparat de sudură, roți de autoturism, flex, mașină de găurit, drujbe etc.). Toate faptele au fost comise în timpul nopţii”, a menţionat Maria Cristea – purtătorul de cuvânt de la IPJ Sălaj.

Prejudiciul cauzat în aceste fapte penale se ridică la aproximativ 20.000 de lei, până în prezent fiind recuperat 80% şi urmează a fi restituit părţilor vătămate.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost reţinute luni şi depuse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj.

Azi, ei vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la infracţiunea de furt calificat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj