Connect with us

Ştiri din Sălaj

Șoferița care o provocat tragedia de la Jibou, în care au murit patru studente, poate ajunge după gratii


Dintre cele cinci tinere din Maramureş aflate în autoturismul spulberat pe data de 17 mai de trenul ce făcea legătura dintre Jibou şi Baia Mare a existat o singură  supravieţuitoare, studenta aflată la volan. După exact şase luni de cercetări, poliţiştii au finalizat dosarul şi l-au înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou cu propunere de trimitere în judecată a şoferiţei pentru ucidere din culpă


Polițiștii sălăjeni au finalizat dosarul în cazul tragediei de acum şase luni dintre Jibou şi Someş Odorhei, când un autoturism în care se aflau cinci tinere din judeţul Maramureş a fost spulberat de trenul care circula pe ruta Baia Mare – Jibou.

Atunci, patru dintre victime (Mădălina Pârja, Sara Pop, Claudia Barboş şi Maria Şteţ) au decedat pe loc.

Singura supravieţuitoare – Sanda Ungur (21 de ani) – a fost chiar şoferiţa, care a ajuns iniţial la Spitalul Judeţean Zalău, după care a fost transferată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă “dr. Constantin Opriş” din Baia Mare şi de acolo la Secţia chirurgie toracică.

Tânăra a suferit mai multe traumatisme, dar doctorii au operat-o iar după ceva timp a fost externată.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă, iar dosarul s-a aflat în lucru la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Sălaj, sub supravegherea procurorului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

“Ancheta penală se află în desfășurare. Din probatoriul polițiștilor de până acum, semnalele acustice si luminoase funcționau în acel moment”, spunea acum ceva timp Maria Cristea – purtătorul de cuvânt de la IPJ Sălaj, pentru Ştiri din Sălaj.

Săptămâna trecută, mai exact pe data de 16 noiembrie, cercetările poliţiştilor au fost finalizate şi dosarul a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou cu propunere de trimitere în judecată a şoferiţei pentru ucidere din culpă.

În câteva zile, cazul va fi soluţionat şi va fi luată sentinţa, o sentinţă grea pentru şoferiţa maramureşeană, cu atât mai mult cu cât oamenii legii au stabilit clar că – în momentul tragediei – semnalele acustice şi luminoase funcționau.

În aceste condiţii, tânăra originară din comuna Răzoare (jud. Maramureş) riscă închisoare de 1 la 5 ani.

Vom reveni cu amănunte.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj