Connect with us

FOTBAL

Echipele din Horoatu Crasnei şi Sălăţig ajung la turneul final al Cupei Satelor din Sălaj 


Ultimul turneu zonal a avut loc la Hida, unde cele două grupe au fost câştigate de Horoatu Crasnei şi Sălăţig, care au obţinut biletele pentru turneul final din primăvară


Deşi este un judeţ mic, Sălajul a avut 18 echipe la startul fazei judeţene de la Cupa Satelor. Având în vedere numărul mare de participante, AJF Sălaj a organizat competiţia pe zone geografice, iar primele meciuri au avut loc la Nuşfalău, unde echipele din Nuşfalău şi Chieşd s-au clasat pe primul loc în grupele din care au făcut parte şi s-au calificat la turneul final. Echipele din Crişeni şi Pericei s-au impus la faza zonală de la Hereclean, iar ultimele două formaţii calificate la turneul final s-au decis după disputarea jocurilor de la Hida.

Trei echipe cu acelaşi număr de puncte în Grupa A!

Situaţie inedită în Grupa A, acolo unde echipele din Agrij, Gîrbou şi Sălăţig s-au luptat pentru primul loc. Toate cele trei formaţii au obţinut câte o victorie, astfel că la finalul grupei, fiecare echipă avea câte 3 puncte. Câştig de cauză a avut Sălăţigul, care a obţinut cea mai clară victorie, 4 – 0 cu Agrij, cu ajutorul căreia s-a calificat la turneul final. Abia pe drumul de întoarcere spre casă, tinerii jucători de la Sălăţig au aflat că s-au calificat la turneul final, unde vor putea lupta pentru câştigarea competiţiei.

Echipa din Horoatu Crasnei a defilat în Grupa B

În timp ce Grupa A a fost foarte echilibrată, în Grupa B, legea a fost făcută de către echipa din Horoatu Crasnei. Formaţia pregătită de Marius Rus a obţinut două victorii categorice, iar în primul joc s-a impus cu 6 – 0 în faţa echipei din Zimbor, ca în al doilea joc, Horoatu Crasnei să se impună cu 3 – 0 în faţa formaţiei din Băbeni. Ultimul joc, dintre Băbeni şi Zimbor s-a terminat fără goluri, dar acest rezultat a contat doar pentru statistică.

Turneul final are loc în primăvară

Câştigătoarea Cupei Satelor din Sălaj se va afla abia la primăvară când va avea loc turneul final, unde vor participa echipele din Nuşfalău, Chieşd, Crişeni, Pericei, Sălăţig şi Horoatu Crasnei. Echipa ce se va clasa pe primul loc la turneul final va deveni campioană judeţeană la Cupa Satelor şi va obţine calificarea în etapa regională ce va fi organizată de FRF în perioada aprilie – mai 2019. Câştigătoarele fazelor regionale se vor califica în etapa finală, programată în perioada 15 mai – 20 iunie 2019. Federaţia Română de Fotbal va acorda şi premii speciale pentru primele trei clasate după etapa finală. Astfel, lotul echipei câştigătoare, antrenorul şi primarul comunei de apartenenţă vor însoţi echipa naţională de fotbal a României cu ocazia unei partide disputate în deplasare. Echipa câştigătoare de la Cupa Satelor beneficiează de transport, cazare, masă şi acces la meci, toate cheltuielile fiind suportate de către FRF. Loturile echipelor de pe locurile 2 – 3, împreună cu antrenorul şi primarul comunei de apartenenţă vor beneficia din partea FRF de o experienţă VIP cu ocazia unui meci disputat pe teren propriu de Naţionala României.

Rezultatele înregistrate la Cupa Satelor de la Hida:

Grupa A:

Agrij – Sălăţig              0 – 4 (0 – 2)

Sălăţig – Gârbou          0 – 1 (0 – 1)

Agrij – Gârbou            4 – 1 (0 – 0)

Grupa B:

Zimbor – Horoatu Crasnei   0 – 6 (0 – 2)

Horoatu Crasnei – Băbeni     3 – 0 (0 – 0)

Zimbor – Băbeni                      0 – 0

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL