Connect with us

HANDBAL

HC Zalău s-a despărţit de Andreea Stângă


“Când o jucătoare nu este interesată şi nu vrea să tragă de ea şi să respecte nişte cerinţe elementare pe care le cere performanţa, nu are rost să o tot lungim”, a precizat Gheorghe Tadici


Cunoscut ca un tehnician ce pune accentul pe promovarea jucătoarele tinere, Gheorghe Tadici a adus la Zalău şi în ultimii ani handbaliste cu calităţi,  cu potenţial.

Dacă în această vară a transferat dintr-o lovitură nu mai puţin de cinci internaţionale de tineret, HC Zalău a făcut cam aceeaşi mutare şi anul trecut.

Astfel, în vara anului 2017, la poalele Meseşului poposeau trei jucătoare talentate, care fuseseră convocate de loturile naţionale de junioare şi tineret.

Este vorba de portarul Raluca Kelemen (originară din Râmnicu Vâlcea), interul Andreea Stângă (Târgovişte) şi centrul Alexandra Bojan (Sânnicolau Mare), toate transferate de la CSS Caracal. Pentru Stângă şi Bojan, clubul sălăjean a plătit oltenilor suma de 3.500 de euro.

Pentru tinerele handbaliste, venirea la Zalău însemna un mare pas în faţă.

De exemplu, pentru Andreea Stângă transferul la HC Zalău a însemnat şi debutul primei handbaliste din judeţul Dâmboviţa pe prima scenă a handbalului românesc!

Sigur, lipsa de experienţă a făcut ca ele să evolueze destul de puţin în tricoul Zalăului.

Mai mult, după doar câteva luni, au început şi primele neînţelegeri sau supărări, astfel că Alexandra Bojan a plecat de la Zalău chiar înainte de Crăciun!

“Din vară şi până acum, Bojan nu cred că a jucat în total vreo 30 de minute. Era o jucătoare care intra în cărţi cam peste un an şi jumate sau doi. Mai că s-a cerut să plece de la HC Zalău şi nu discutăm despre alte înlocuitoare pentru o jucătoare care a evoluat câte trei sau patru minute”, spunea atunci Gheorghe Tadici.

Gheorghe Tadici: “Cum nu o păzeam 3 – 4 zile, se ducea la 87 – 88 kg şi pierdea din viteză”

După plecarea centrului Alexandra Bojan, o altă jucătoare venită de la CSS Caracal a părăsit echipa de la poalele Meseşului.

Este vorba de Andreea Stângă, cea care oricum jucase foarte puţin în tricoul Zalăului.

Chiar dacă avea un contract pe o perioadă mare de timp cu HC Zalău, handbalista în vârstă de 20 de ani s-a despărţit de gruparea sălăjeană.

Motivele au fost dezvăluite de Gheorghe Tadici, cel care a precizat că şi în vară s-a luat o calcul o despărţire de jucătoarea născută în Târgovişte.

“Andreea Stângă nu mai face parte din lotul nostru. Am tot tras de ea şi în vară, dar probabil am greşit. Când o jucătoare nu este interesată şi nu vrea să tragă de ea şi să respecte nişte cerinţe elementare pe care le cere performanţa, nu are rost să o tot lungim. Cum nu o păzeam 3 – 4 zile, se ducea la 87 – 88 kg şi pierdea din viteză. Am convenit împreună cu ea şi cu familia sa să întrerupem colaborarea”, a declarat managerul clubului zălăuan pentru Sportul Sălăjean.

De precizat că Stângă a marcat pentru HC Zalău 10 goluri în campionat, opt în sezonul trecut, iar două în actualul campionat.

Tadici avertizează: “Asemănător voi proceda cu orice jucătoare interesată doar să treacă vremea şi să-i vină salariul”

Locul din lotul grupării sălăjene nu a rămas vacant prea mult timp. Astfel, recent, HC Zalău a transferat o altă handbalistă tânără, este vorba de Daniela Corban, o  jucătoare de 22 de ani care a evoluat ultima dată la CSM Roman.

Cu toate acestea, Gheorghe Tadici a ţinut să precizeze că lista plecărilor e deschisă în orice moment, cu atât mai mult cu cât campionatul se întrerupe până la mijlocul lunii ianuarie 2019.

În aceste condiţii, respectiva perioadă de întrerupe de aproape două luni, jucătoarele care nu confirmă ar putea fi înlocuite cu alte handbaliste.

De fapt, managerul clubului a şi tras un semnal de alarmă, precizând că jucătoarele dezinteresate şi care aşteaptă doar salariul, ar putea avea aceeaşi soartă precum Andreea Stângă.

“Asemănător voi proceda cu orice jucătoare care văd că este interesată doar să treacă vremea şi să-i vină salariul fără să muncească şi fără să ajute echipa”, a declarat Gheorghe Tadici.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 14 noiembrie.

Sursa foto: fanhandbal.ro

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL