Connect with us

BOX

După 43 de ani, Şimleul găzduieşte din nou o gală de box!


În dorinţa de a populariza “nobilă artă” în oraşul de la poalele Măgurii, CSM Zalău va organiza la Şimleu Silvaniei ediţia 2018 a Memorialului “Viorel Burde”, la care sunt aşteptaţi pugilişti din mai multe judeţe, între care şi un fost campion mondial


Deşi câştigarea unui meci în ring se face prin cât mai mulţi pumni administraţi adversarului, boxul era supranumit cândva “nobila artă”, deoarece sportivii din ring se respectau, iar totul se petrecea în limitele regulamentului.

Tot cam atunci, în Sălaj exista o secţie de box puternică la CSM Armătura Zalău, unde lucrau cu succes maeştrii Ioan Popa şi Ioan Dragoş, dar şi centre puternice la Sărmăşag (antrenor Aurel Sârcă), Crasna (Dorel Crişan) şi la Şimleu Silvaniei (Augustin Sabou).

Ani la rând, în judeţ, acest sport a cunoscut un progres important, iar rezultatele notabile nu au lipsit la Campionatele Naţionale, la Cupa României şi la Centura de Aur!

În căutarea succesului de altădată, maestrul Ioan Dragoş, sprijinit de “ucenicul” Adrian Popuţea, vrea să dezvolte secţia de box de la CSM Zalău şi în alte localităţi din judeţ.

Primul pas s-a şi făcut în luna mai, atunci când la Şimleu Silvaniei a fost înfiinţat un centru, în care se pregătesc deja aproximativ 20 de tineri!

În doar câteva luni de activitate, Şimleul are 9 pugilişti legitimaţi la CSM Zalău şi cinci medalii!

După doar câteva luni de activitate la Şimleu Silvaniei, au început să vină şi rezultatele, astfel că la Campionatele Naţionale de cadeţi (fete + băieţi) şimleuanii au cucerit nu mai puţin de cinci medalii (o medalie de aur şi patru de  bronz)!

“Avem la antrenamente vreo 20 de copii, iar unii dintre ei vin să se pregătească şi la Zalău! Nouă sunt deja legitimaţi la CSM Zalău, iar la Naţionalele de cadeţi sportivii din Şimleu au cucerit cinci medalii. Sunt bucuros să văd că tinerii vor să practice boxul, iar în doar câteva luni am putut vedea un salt valoric”, ne-a declarat maestrul Ioan Dragoş.

Pentru ca acest sport să fie şi mai popularizat la Şimleu Silvaniei, antrenorii de la secţia de box de la CSM Zalău s-au gândit să organizeze în oraşul de la poalele Măgurii şi o gală de box.

Ca urmare, ediţia din acest an a Memorialului “Viorel Burde” se va desfăşura la Şimleu Silvaniei!

Ineditul eveniment organizat de CSM Zalău, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj şi Primăria Şimleu Silvaniei, va avea loc vineri, 23 noiembrie, la Sala “Măgura” de la ora 16.00.

Cu această ocazie, în ring vor intra sportivi de la cluburi din CSM Crișul Oradea, CSS 2 Baia Mare, CSS Sighetu Marmației, CSS Hunedoara, Dacia Orăştie, CSM Cluj-Napoca, AS Speranța Jucu,  CS Ring Box Târgu Mureş, CSS Târgu Mureș, dar şi de la Box Club Meleg şi CSM Zalău.

Astfel, la Şimleu sunt aşteptaţi aproximativ 40 de sportivi, între care şi un fost campion mondial, este vorba despre Cosmin Gârleanu (CSS Hunedoara), un pugilist care acum trei ani a devenit campion mondial de juniori, la categoria 48 kg!

Pentru aceştia, organizatorii au pregătit deja 20 de medalii de aur şi 20 de medalii de argint, iar toţi sportivii vor primi diplome.

La Memorialul “Viorel Burde” va urca în ring şi un fost campion mondial!

Dacă în municipiul Zalău au o frecvenţă anuală, galele de box reprezintă o raritate în celelalte localităţi din judeţul Sălaj.

De exemplu, în Şimleu Silvaniei, ultima gală de box desfăşurată a fost un fel de Campionat Judeţean, ce a avut loc în anul 1975 la Casa de Cultură Orăşenească, când în ring se afla ca şi pugilist şi maestrul Ioan Dragoş!

Aşadar, după 43 de ani de absenţă, iubitorii acestui sport de la poalele Măgurii vor putea vedea aproximativ 20 de meciuri atractive, în care se vor regăsi şi şimleuani.

La final, va avea loc şi o festivitate de premiere, la care sunt invitate şi autorităţile locale, în frunte cu primarul Septimiu Ţurcaş.

“Sperăm ca această competiţie să facă o bună propagandă boxului”, precizează Ioan Dragoş.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 14 noiembrie.  

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in BOX