Connect with us

ARTE MARTIALE

Alex Bologa pleacă la Mondiale cu gândul la medalia de aur


Judoka sălăjean se află printre favoriţii la medalii în cadrul Campionatului Mondial de Judo pentru nevăzători de la Lisabona


Alex Bologa este un exemplu pentru toţi. Pentru cei care încă nu ştiu cine este el, ei bine, este un judoka nevăzător, care la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro din Brazilia a reuşit să cucerească prima medalie paralimpică pentru României.

Bologa, originar din Derşida, comuna Bobota a continuat să impresioneze pe la competiţiile pe la care a participat şi a reuşit să ajungă pe locul 2 în lume la disciplina sportivă rezervată nevezătorilor. Tânărul se pregăteşte de zor şi principalul său obiectiv este cucerirea unei noi medalii paralimpice, la Jocurile Paralimpice din Tokyo în 2020.

Până atunci, însă, judoka din Derşida va mai lua startul unor competiţii importante, prima fiind Campionatul Mondial de Judo pentru nevăzători ce va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Lisabona. La competiţia din Portugalia vor participa aproximativ 300 de sportivi, iar judoka sălăjean va participa în cadrul categoriei 60 de kilograme, alături de alţi 35 de sprotivi.

Înainte de competiţie, atât antrenorul Tamas Gergely, cât şi Alex Bologa sunt încrezători că pot obţine o medalie la Mondiale.

“Alex este printre favoriţi şi vom merge la Mondiale să facem o figură frumoasă şi să încercăm să obţinem o medalie”, a spus Tamaş Gergely, pentru TVR. “Îmi doresc să obţin o medalie şi să-i fac pe cei din jurul meu mândri. Pregătirea a mers destul de bine şi din punct de vedere fizic mă simt bine. Visul oricărui sportiv este să obţină medalii şi sper să obţin una cât mai strălucitoare şi la Jocurile Paralimpice de la Tokyo”, a spus şi Alex Bologa.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ARTE MARTIALE