Connect with us

HANDBAL

Daniela Corban, noua achiziţie a Zalăului: “E o bucurie să joc pentru acest club cu tradiţie în handbalul românesc”


Talentatul centru a ajuns la poalele Meseşului de la Roman, după ce gruparea moldavă s-a retras din campionat. La doar 22 de ani, jucătoarea originară din Galaţi are în palmares două medalii la Mondiale cu Naţionalele mici , dar şi prezenţe în tricoul ma multor formaţii din prima ligă, precum Corona Braşov, HC Dunărea Brăila sau CSM Roman


După doar şase etape, CSM Roman s-a retras din campionat. Astfel, toate jucătoarele au devenit libere şi s-au putut transfera fără probleme.

La fel ca şi alte formaţii din Liga Florilor, HC Zalău a legitimat o handbalistă de la gruparea moldavă.

Astfel, înaintea partidei cu Gloria Bistriţa de săptămâna trecută, a fost parafat contractul cu Daniela Corban (n. 5 februarie 1996), o jucătoare originară din Galaţi, care a început handbalul la CSS Galaţi.

Ghiţă Tadici: “Sperăm să fie un plus la viteza de joc”

Achiziţia a fost confirmată de Gheorghe Tadici, cel care a avut doar cuvinte de laudă la adresa jucătoarei în vârstă de 22 de ani.

„De săptămâna trecută, avem în lot încă o jucătoare legitimată, este vorba de Daniela Corban. Este o jucătoare tânără, care sper ca la Zalău că crească cât mai mult în valoare. Este campioană mondială cu Naţionala de junioare, generaţia ‘96 – 97. Sperăm să fie un plus la viteza de joc şi să fie un plus cel puţin în jocul de atac”, a declarat antrenorul Gheorghe Tadici.

La nivel de seniorat, talentatul centru a evoluat deja pentru echipe titrate din România, precum  HCM Slobozia, Corona Braşov, HC Dunărea Brăila  şi CSM Roman.

Şi la nivel de loturi naţionale, Daniela Corban are experienţă, ea fiind nelipsită de la Naţionalele de junioare şi tineret, cu care a cucerit şi două medalii la Campionatele Mondiale.

În anul 2014, handbalista a devenit campioană mondială de junioare, pentru ca în anul 2016 să cucerească medalia de bronz cu Naţionala de tineret!

Acum, Corban vrea să facă performanţă în tricoul Zalăului, într-un club considerat de ea cu tradiţie în handbalul românesc.

“Mă bucur foarte mult că am ajuns la Zalău. Nu este niciun secret în faptul că mi-am dorit de mult timp să lucrez alături de profesorul Gheorghe Tadici. Consider că dânsul mă poate ajuta foarte mult şi sper să-l răsplătesc la rândul meu prin evoluţii bune. Pentru mine este o onoare să fiu antrenată de un asemenea om şi o bucurie să joc pentru acest club cu tradiţie în handbalul românesc”, a spus jucătoarea după transferul de la HC Zalău.

Daniela Corban a fost inclusă în lot pentru partida cu SCM Gloria Buzău de marţi.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 14 noiembrie.

504 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL