Connect with us

Ştiri din Sălaj

Hackerii au “spart” e-mailul Poliţiei Locale Zalău


Victima atacului cibernetic a fost chiar Călin Horvat, şeful Poliţiei Locale Zalău. Atacatorii s-au folosit de e-mailul Poliţiei pentru a trimite mesaje către persoane importante, chiar şi spre presă, în care cer o sumă mare de bani


Călin Horvat, şeful Poliţiei Locale Zalău a fost victima unui atac cibernetic, petrecut în această dimineaţă.

E-mailul Poliţiei Locale a fost “spart” de hackeri, iar atacatorii s-au folosit de acest seriviciu pentru a transmite un mesaj, în numele lui Horvat, mai multor persoane importante, precum şi către presa locală, în care solicita suma de 2.250 de lire, fiind victima unui furt în Kiev, Ucraina.

În e-mailul semnat de Călin Horvat, “acesta” specifica faptul că toate actele sale, cu paşaportul inclus, au fost furate şi are nevoie de suma de bani menţionată mai sus pentru a-şi acoperi cheltuielile şi să poată să se întoarcă acasă.

Sigur, nimeni nu a “picat” în plasa hackerilor, iar aceştia nu au primit niciun ban. Mai mult, şeful Poliţiei Locale Zalău a fost “asediat” de o mulţime de telefoane în această dimineaţă şi atunci a realizat atacul cibernetic la care a fost victimă.

Cu toate acestea, şeful Poliţiei Locale Zalău a spus că probabil nu va depune plângere şi se vor lua măsuri pentru securizarea contului de e-mail.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj