Connect with us

ALTE SPORTURI

Primăria municipiului va prelua CSM Zalău!


Actul normativ care prevede trecerea de la Ministerul Tineretului şi Sportului la Consiliul Local a fost deja votat în parlament, iar în perioada următoare va fi stabilită modalitatea prin care gruparea condusă acum de Silviu Mureşan să se reorganizeze în subordinea autorităţilor locale


În strategia generală gândită de guvernul României în ce priveşte descentralizarea structurilor sportive conduse de Ministerul Tineretului şi Sportului, Direcţiile judeţene pentru sport şi tineret vor fi transferate la nivelul consiliilor judeţene, iar Cluburile sportive vor fi transferate la consiliile locale!

Aceasta, după ce în Şedinţa de Guvern din 2 august a fost aprobat Memorandumul cu tema „Concluziile analizei de impact asupra transferului de competenţe de la nivel central la nivel local în domeniul tineretului şi sportului”.

Ca urmare, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj îşi va continua activitatea în subordinea Consiliului Judeţean Sălaj.

Totodată, Clubul Sportiv Municipal Zalău va fi preluat de Consiliul Local Zalău.

Odată cu aceste treceri, instituţiile publice vor prelua şi personalul de conducere şi de execuţie de la respectivele structuri sportive, iar bunurile din domeniul public ale statului vor fi transferate unităţilor administrativ-teritoriale.

Primăria poate prelua şi Hotel “Stadion”

În paranteză, să spunem că CSM Zalău administrează în acest moment Hotelul “Stadion”, după ce în anii trecuţi respectivul club a gospodărit şi Sala Sporturilor sau chiar Stadionul “Municipal”, care se află deja în patrimoniul Primăriei.

Cel puţin deocamdată, nu se ştie data şi modalitatea exactă prin care vor fi preluate cele două entităţi sportive de către autorităţile locale, respectiv autorităţile judeţene.

Cert este faptul că legea votată e considerată una salutară în teritoriu, cu atât mai mult cu cât majoritatea direcţiilor sportive şi a cluburilor sportive aflate sub patronajul Ministerului Tineretului şi Sportului au suferit mult în ultimi ani, în ce priveşte susţinerea financiară.

Silviu Mureşan – preşedinte CSM Zalău: “Preluarea clubului de către autorităţile locale ar fi un mare plus”

Şi conducerea celor de la CSM Zalău aşteaptă cu braţele deschise să îşi schimbe “stăpânul”.

“Eu cred că preluarea clubului de către autorităţile locale ar fi un mare plus. Astfel s-ar putea face sport cu adevărat. Din păcate,  Ministerul nu prea a putut găsi soluţii bune pentru noi, în ce priveşte colaborarea şi susţinerea financiară. Sub egida Consiliului Local, activitatea sportivă din municipiul Zalău ar putea fi mult mai prosperă, dacă există interes şi dorinţă de la nivel înalt”, ne-a declarat Silviu Mureşan – preşedintele Clubului Sportiv Municipal Zalău.

De precizat faptul că Primăria municipiului Zalău a făcut demersuri pentru înfiinţarea unui club sportiv, dar nimic nu s-a mai materializat.

Aceasta, deşi în ultima perioadă s-a discutat despre înfiinţarea unor secţii noi, dar şi despre posibilitatea ca echipa de fotbal şi echipa de volei CS Volei Municipal să fie preluate de noul club.

Probabil că în momentul în care noul act normativ va fi pus în practică, în cadrul Primăriei  Zalău va exista un club sportiv puternic, în care copiii noştri să poată practica cu succes mai multe sporturi, fie de masă, fie de performanţă.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ALTE SPORTURI