Connect with us

HANDBAL

Ştefania Mocuţ a ajuns la Centrul de Excelenţă de la Baia Mare


“Portăriţa” din comuna Hereclean a făcut pasul  către Centrul Naţional de Excelenţă de la Baia Mare, iar în paralel va evolua pentru CSS 2 Baia Mare, grupare cu pretenţii în Campionatul Naţional de junioare III


În ultima perioadă, CSS Zalău nu se poate lăuda cu performanţe notabile în ceea ce privesc secţiile de handbal.

Dar, cu toate acestea, judeţul nostru propune nume interesante pentru handbalul juvenil românesc, care prin muncă şi seriozitate pot ajunge la cel mai înalt nivel de performanţă, mai ales că în ultima vreme, judeţul nostru nu se poate lăuda cu foarte multe jucătoare la nivelul Ligii Florilor.

În acest sezon, la CSS Zalău am putut remarca evoluţiile bune ale Marei Pop sau a tinerei Karina Ghinea, însă, în special a portarului Ştefania Mocuţ.

Talentata handbalistă originară din comuna Badon s-a născut la data de 27 decembrie 2003 şi încă de mică a dat dovadă de ambiţie, seriozitate şi putere de caracter, atribuţii care de obicei te pot purta pe cele mai înalte culmi, indiferent de domeniu dorit.

Pentru handbalista din Badon, Moş Crăciun a venit mai repede!

Încă de când a început handbalul, Ştefania Mocuţ s-a remarcat în ochii antrenorilor, iar în vara anului 2017, aceasta chiar a făcut pasul către Centrul de Excelenţă de la Braşov, însă o accidentare a făcut ca micuţa handbalistă să se întoarcă la Zalău.

Cu toate acestea, “portăriţa” s-a recuperat rapid şi în acest sezon a fost “îngerul păzitor” din poarta celor de la CSS Zalău, atât la echipa junioarelor II, cât şi la echipa junioarelor III.

Evoluţiile bune din poarta Zalăului nu aveau cum să treacă neobservate şi Moş Crăciun a venit mai repede pentru Mocuţ, având ca şi dar un transfer la CSS 2 Baia Mare, o forţă în handbalul juvenil românesc. Când a remarcat potenţialul Ştefaniei, conducerea grupării maramureşene a achitat imediat grila de formare, iar Mocuţ a ajuns la echipa băimăreană.

“Ştefania a fost transferată la CSS 2 Baia Mare, fiind plătită grila maximă de formare. CSS Zalău a rămas fără cel mai bun portar atât la junioare II, cât şi la junioare III”, ne-a transmis Mircea Mocuţ, tatăl Ştefaniei.

De fapt, tânăra “portăriţă” a ajuns la Centrul Olimpic de Excelenţă de la Baia Mare, acolo unde se pregăteşte sub comanda antrenoarei Simona Maior-Paşca, însă va reprezenta CSS 2 Baia Mare în Campionatul Naţional de junioare III.

Ştefania Mocuţ: “Am venit la Baia Mare cu gândul să progresez în carieră”

Sălăjeanca noastră a şi debutat pentru noua sa formaţie, fiind folosită titulară în jocul cu ACS Pegasus Târgu Mureş. Mocuţ a închis poarta băimărencelor şi târgmureşencele au marcat doar 14 goluri, CSS 2 Baia Mare impunându-se cu 51 – 14.

“Am venit la Baia Mare cu gândul să evoluez mai mult în ceea ce priveşte handbalul şi mă bucur că am ajuns la o echipă cu pretenţii la podium la turneele finale. Meciul meu de debut la CSS 2 Baia Mare a fost unul foarte reuşit, având în vedere că ne-am impus în faţa celor de la Pegasus destul de categoric. Odată cu venirea mea la Baia Mare, am fost selectată şi la CNOPJ Baia Mare, unde mă pregătesc în prezent, sub îndrumarea profesoarei Simona Maior-Paşca, căreia îi mulţumesc pentru încrederea acordată”, a spus Ştefania Mocuţ pentru ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL