Connect with us

Ştiri din Sălaj

JAF CA ÎN FILME! Doi sălăjeni, implicați în furtul seifului unei firme din Bihor!


Alături de un bihorean, doi bărbaţi din comuna Românaşi au pus la cale un jaf de zile mari la o societate comercială din municipiul Salonta. Astfel, în cursul nopţii, tâlharii ar fi pătruns prin efracție în biroul firmei din care s-ar fi sustras un seif în care se aflau aproximativ 40.000 lei, bonuri de masă, cartele telefonice, precum și file CEC


Marți, 6 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Bihor au continuat cercetările în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, față de un bărbat de 36 de ani, din comuna Gepiu (județul Bihor) și alți doi bărbați de 36 și 28 de ani, ambii din comuna Românași, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bihoreni îl bănuiesc pe bihorean că, în noaptea de 19 spre 20 august, în intervalul orar 02.55 – 04.06, împreună cu sălăjeanul de 36 de ani, ar fi pătruns prin efracție în biroul unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Salonta.

“Prada” a fost un dulap metalic de tip seif, în care se aflau aproximativ 40.000 lei, bonuri de masă, cartele telefonice, precum și file CEC!

Sălăjeanul de 28 de ani, “doar” şofer pentru pradă

Cei doi sunt bănuiți că i-ar fi remis banii și bunurile astfel sustrase bărbatului de 28 de ani, care le-ar fi asigurat complicitatea morală și materială în timpul și imediat după comiterea faptei.

Acesta din urmă ar fi așteptat ca “colegii” lui să comită fapta, iar apoi le-ar fi asigurat mijlocul de transport pentru bunurile sustrase.

În urma continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale l-au reținut pe bărbatul din Bihor.

Astfel, în cursul zilei de marţi, el a fost reţinut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Miercuri, acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, procurorul adresându-se Judecătoriei Salonta cu propunere de arestare preventivă a celui în cauză, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Judecătoria Salonta a dispus față de bărbatul de 36 de ani din comuna Gepiu, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cei doi sălăjeni, protagoniştii unui furt de la un magazin de telefoane din Zalău

Ceilalți doi bărbați cercetați de polițiștii bihoreni în același dosar se aflau deja în stare de arest preventiv, fiind cercetați și într-o altă cauză.

Este vorba despre alt jaf, în care cei doi sălăjeni ar fi furat aproape 50 de telefoane mobile de la o societate din municipiul Zalău!

De precizat că “acţiunea” din Zalău a avut loc exact cu o săptămână înaintea jafului de la Oradea!

Vezi AICI amănunte de la cazul din Zalău.

Oamenii legii din Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului provocat.

1575 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj