Connect with us

HANDBAL

FOTO şi VIDEO. HC Zalău revine spectaculos şi învinge Gloria Bistriţa


Gruparea de la poalele Meseşului a reuşit să revină de la patru goluri diferenţă în a doua jumătate a reprizei secunde, pentru a se impune la o diferenţă de două goluri. Datorită acestui succes, HC Zalău a urcat pe locul 8 în clasament


Unul dintre cele mai atractive jocuri din etapa cu numărul nouă din Liga Florilor a fost programat la Zalău, între HC şi CS Gloria Bistriţa. Cele două echipe se află la mijlocul clasamentului şi aveau nevoie de victorie ca de aer. Mai mult, zălăuancele, deoarece în cazului unui eşec, gruparea de la poalele Meseşului se apropia de locurile “fierbinţi” ale clasamentului.

Chiar şi aşa, în startul reprizei a fost dorinţă dar nu a fost putinţă pentru sălăjence, iar Roxana Rob Szolosi şi Claudia Constantinescu au ratat două aruncări de la 7 m. De cealaltă parte, bistriţencele au fost mai exact în atac şi şi-au creat repede un avantaj de trei goluri, 1 – 4, 2 – 5, 3 – 6 sau 7 – 10.

Uşor-uşor, situaţia s-a mai echilibrat, iar Claudia Constantinescu a început să înscrie gol după gol, aducând Zalăul în avantaj pentru prima dată, scor 12 – 10. Însă, până la pauză, gruparea pregătită de Horaţiu Paşca a punctat de trei ori consecutiv, astfel că la cabine s-a intrat cu avantajul minim al oaspeţilor.

După revenirea de la cabine, bistriţencele au început din nou mai bine jocul şi s-au distanţat la patru goluri diferenţă, 12 – 16, păstrându-şi avantajul de patru goluri până în minutul 43, scor 14 – 18, 15 – 19 sau 16 – 20. Însă, Andrada Mihalcea şi Roxana Rob Szolosi, cea din urmă cu trei goluri au readus egalitatea pe tabelă, astfel că finalul a fost unul incendiar.

La faza imediat următoare, Kelemen o găseşte excelent cu o pasă pe Andrada Trif Mihalcea, care a dus din nou Zalăul în avantaj, avantaj pe care gruparea pregătită de Gheorghe Tadici nu avea să-l mai cedeze până la final. Ba mai mult, s-a distanţat la două goluri diferenţă.

Cea mai bună marcatoare pentru HC Zalău a fost Claudia Constantinescu, cu 9 goluri, urmată de Roxana Szolosi cu 7 goluri şi Andrada Mihalcea cu 5 goluri.

În urma acestui succes, sălăjencele au urcat pe locul 8, profitând de eşecurile celor de la Gloria Buzău la Baia Mare şi de înfrângerea celor de la CSM Slatina la CSM Bucureşti.

Pentru HC Zalău urmează marţi un nou duel în Liga Florilor, în deplasare la Gloria Buzău.


HC Zalău – CS Gloria Bistriţa 25 – 23 (12 – 13)

HC Zalău: Paula Teodorescu, Raluca Kelemen, Cristina Lung – Claudia Constantinescu (9 goluri), Roxana Szolosi (7), Andrada Mihalcea (5), Dana Abed Kader (2), Valentina Panici (1), Teodora Popescu (1),  Diana Nichitean, Alexandra Severin, Bianca Berbece, Cristiana Nica, Raluca Irimia, Andreea Mihart, Tatyana Pricop. Antrenor: Gheorghe Tadici

Gloria: Ana Maria Măzărescu, Ana Maria Inculeţ – Oana Ţiplea (10 goluri), Daniela Raţiu (5), Almudena Rodriguez (2), Szabo Szilvia (1), Valentina Ardean Elisei (1), Teodora Bloj (1), Daniela Todor (1), Andreea Tetean (1), Bianca Zegrean (1), Nicoleta Dincă, Magdalena Paraschiv, Denisa Giurgiucă, Paula Gavril Avila, Adin Ghiulgian. Antrenor: Horaţiu Paşca


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole




 

 

 

 

More in HANDBAL