Connect with us

Ştiri din Sălaj

43 de sălăjeni au primit aviz de port armă


Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a continuat şi în acest an acțiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului agenţilor economici şi pentru verificarea legalităţii funcţionării prestatorilor de servicii de securitate. În acest an, s-au eliberat 43 de permise port armă


În acest context, în perioada 1 ianuarie-30 octombrie a.c., pentru neregulile constatate, au fost aplicate 77 sancțiuni contravenționale, în valoare de 32.400 lei, la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor,  nefiind depistate entităţi care prestau servicii de pază fără a avea licenţă de funcţionare.

De asemenea, activităţile poliţiştilor au avut ca obiectiv atât informarea factorilor responsabili din cadrul societăţilor comerciale cu privire la necesitatea adoptării cerinţelor minimale de securitate, cât şi identificarea obiectivelor ce operează cu valori şi prezintă vulnerabilităţi generatoare de riscuri la securitatea fizică.

În perioada de referinţă, au fost eliberate 43 avize port armă, 44 avize pentru planurile de pază, patru pentru transportul de valori, 47 avize pentru proiectele sistemelor tehnice de alarmare şi 232 atestate de pază.

Poliţiştii vor continua acţiunile de acest gen, punându-se accent pe legalitatea funcţionării societăţilor specializate de pază şi evaluarea eficienţei serviciilor prestate de acestea.

714 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj